IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви хибридно A6 Sportback

Моделът ще разчита на 2.0 литров мотор с мощност 300 к.с.

Audi готви хибридно A6 Sportback

През септември тази година Audi ще покаже на изложението във Франкфурт прототип на „заредена” хибридна модификация на модела А6. Според изданието Bild, което се позовава на свои източници в компанията, тя ще носи допълнението Sportback към името си.
Audi готви хибридно A6 Sportback
Новата версия с 5 врати ще заеме място в моделната гама между A5 Sportback и A7 Sportback, а пълното й название ще бъде A6 Sportback e-tron. По предварителна информация в състава на хибридния агрегат ще влезе 2.0 литровия турбомотор от хечбека S3 с мощност 300 к.с и електродвигател с мощност 100 к.с.

Настоящият хибриден седан Audi A6 (на снимката) разчита на 2.0 литров турбомотор с мощност 211 к.с., електродвигател с мощност 54 к.с., комплект литиево-йонни батерии и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Само на ток моделът може да измине 3 км.

Съвсем наскоро Audi отложи за неопределен срок пускането в серийно производство на модела R8 e-tron заради високата му стойност. Компанията се отказа и от пускането на електрически А2. Въпреки това в Audi са си поставали за цел през 2020 г. да имат най-висок дял при електромобилите от луксозния сегмент. Затова шефовете на марката смятат да пуснат електрически или хибридни версии на всички свои модели.

Снимка: Audi
 

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    а тойота какво са измислили? планетарната хибридна трансмисия на тяхните модели е измислена много преди това, а те само са я адаптирали за техните нужди - автокомпаниите повечето време това правят. ам то ти от къде да го знаеш това.
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    АУДИ И ХИБРИДИ ГЛУПОСТИ!ТЕ ОСВЕН ДА КОПИРАТ И ДА СЕ ОТКАЗВАТ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ НАМЕРЕНИЯ ДРУГО НЕ МОГАТ!КАКВО СА ИЗМИСЛИЛИ? НИЩО!
  • #12
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Така те разбрах. Не случайно Лексус е с 350 или повече конски сили. Но Лексус не залага на небалансирани 4 цилиндрови двигатели с турбина,а залага на "кадифени V6 или V8 в хибридната конфигурация. И постига блестящи резултати. Приус пък не е 99 к.с, толкова е само двигателят, общата хибридна мощност е 136 конски сили - и там се търси изключително икономията. Не случайно се залага на такива числа там. За твърда возия хайде да не си говорим,защото точно Ауди не се слави с мека возия.
  • #11
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Напротив аргументите ми са очевидни, всяка марка има определена насоченост. В така наречения премиум клас автомобила трябва да е съвкупност от лукс, комфорт и спортна динамика. Ето за това писах, че са несъвместими Приус и Ауди. Махаме евтините пластмаси на Приус и твърдата возия и в случая сравняваме мощностите на двете коли. И именно това имах предвид, че няма как Ауди да пуснат хибрид с 55, 72, 76 или 99к.с. просто при Ауди както и останалите марки в премиум класа, динамиката е важна.
  • #10
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Той няма аргументация,а само се радва на цифри.Колкото по-голяма цифра,толкова е по-доволен.
  • #9
    10 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Не разбирам аргументацията ти !??! Първо в предния си пост ти сравняваш Приус с Ауди. После ,казваш е са несъпоставими за сравнение. Второ , няма как да разбереш дали ще се подава преди реално да е на пазара. Сегашните хибридни версии не са особено популярни , това си е обективен факт. Логоката ти че мощността е определяща за успеха на пазара , особено на хибриди , ми се струва неправилна :)
  • #8
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нали се сещаш че за Ауди продуктите на Приус са несъвместими, Приусите през последните 10 години бяха 58к.с. първия Приус, следват 72к.с. после станаха 76к.с. и от 2009г вече 99к.с. Ауди както виждаш пускат хибриди от 250к.с. нагоре (това не е ще а се продава). Сега ще гонят 400-те коня.
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Едните са на пазара и продават реално работещ надежден хибрид, вече 10 години а другите са в проект! Пак казвам аз планирам летяща чиния "Луноход- Е " за полети до луната и обратно , Тя ЩЕ е 3000 к.с ракетен двигател + 2500к.с . електромотор! Ще заеме нишата между Аполо 17 и маросхода "Кюриосити" ...
  • #6
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    2.0 300к.с. + 100к.с. електромотор! Приус 1.8 двигател плюс електродвигател, общата мощност на приус с двата двигателя 99к.с. !!! Къде са едните и къде другите!
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    Дрянов, съсезателната кола на Тойота за ЛеМан регенерира 500kJ при спиране. и от тойота даже са недоволни че правилата не са за 1000 kJ защото и това са постигнали. а 1000kJ за 10 секунди са 100кВ , което е 136кс. айде пак си помисли какво има и какво няма.