IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Autodelta създаде най-бързото купе на Alfa Romeo GT

Британското дизайнерско и тюнингово ателие Autodelta, специализирано за доработка на автомобили Alfa Romeo, представи най-бързата версия на купето Alfa Romeo GT.

Autodelta създаде най-бързото купе на Alfa Romeo GT
Тя е наречена Autodelta GT 3.7 Super. Както показва и името, двигателят е с обем 3.7 литра. Специалистите от Autodelta са избрали за основа на най-бързата версия, купето Alfa GT с V6 бензинов двигател с обем 3.2-литра. 


Първата промяна е да бъде увеличен работния обем до 3 750 см3. Инженерите от фирмата са монтирали в него модернизирана система за подаване на горивото и са променили изпускателната система. 

В резултат на тези промени мощността на двигателя е повишена значително – от базовите 240 к.с. на 408 к.с. 

Максималният въртящ момент също е повишен от 300 на 508 Nm. 

Тези нови характеристики позволяват на Autodelta GT 3.7 Super да ускорява от място до 100 км/час за 4.9 секунди (при базисната версия 6,7 секунди), а максималната й скорост вече е 293 км/час. 




За да може купето с предно предаване да „поеме” толкова голяма мощност и толкова висок въртящ момент, експертите от Autodelta са го оборудвали със специален диференциал, тяхна собствена разработка. 

По желание на клиента, британската тюнингова фирма може да промени и скоростната кутия на колата. Клиентът има думата и при избора на аеродинамичните допълнения на каросерията, по-мощния спирачен механизъм, промени в окачването или интериор в спортен стил.
0 от 500