IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри подробности за новия си 4Matic

Трансмисията ще дебютира на модела CLA

Mercedes-Benz разкри подробности за новия си 4Matic

Mercedes-Benz разкри подробности за новия вариант на системата за задвижване на четирите колела 4Matic, разработена специално за моделите на модулната платформа MFA с напречно разположение на двигателя.

За първи път тази трансмисия ще бъде поставена на седана CLA, чиято световна премиера ще се състои на международното изложение в Детройт през януари.
Mercedes-Benz разкри подробности за новия си 4Matic
Mercedes-Benz CLA. Снимка: Mercedes-Benz

При обичайни условия автомобилът с новия 4Matic ще бъде с предно предаване. Задната ос ще участва в задвижването само при необходимост, когато по команда на електронните системи се задейства електрохидравличен съединител с многодисково сцепление.

Количеството на предавания на задната ос въртящ момент зависи от условията на движение и от избрания режим на работа на трансмисията -  Eco, Sport или Manual. Максимално задната ос може да бъде натоварена до 90% от въртящия момент.

Единствено при модификацията, дело на AMG, трансмисията ще бъде настроена с акцент към задно предаване, но нейното поведение ще може да се променя в зависимост от избора на един от трите режима на работа на системата за стабилизация.

Новата трансмисия е с 25% по-лека от аналозите на пазара и е конструирана да работи с трансмисията с два съединителя 7G-DCT, сочи информацията от Mercedes.

По предварителни информации новата версия на 4Matic ще се предлага за седана с 2.1 литров бензинов мотор и мощност 211 к.с., а също така и за версията CLA 45 AMG с мощност 350 к.с. И двете модификация ще получат 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление. На по-късен етап трансмисията ще се появи и на AMG-версията на A-Class.

Тагове: amg 4matic mercedes cla
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Учтивият лос е от Казанлък!
  • #9
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Avtor ( преди 11 години )
    Съгласен съм с г-н Лос. Бъдещето принадлежи на автомобилите с пълноприводно задвижване. Пионерите на масовите такива автомобили са Ауди и Субару. Нека пожелаем такава кола всекиму.
  • #8
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Учтивият Лос ( преди 11 години )
    Абе зимата кво задно, кви пет лева! Вчера едни *** (може и някой от вас да е бил) с 5-ца се опита да се направи на гъзар и отнесе бордюра. То на сняг не е като на сухо..Така че, ако искат колите им да се карат и през зимата, трябва да изкарват модели и с предно, щото 4matic не е по джоба на всеки.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много ЛЕПИЛО(за емблеми)са разработили!
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    до 3тия анонимен: АМи то и ЗАЗ е със задно разположен двигател ама не е Порше.
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Тя тази платформа е по принцип за коли с предно предаване и е предназначена само за А и В клас. То си пише и че двигателят е разположен напречно. C, E и S клас си остават с надлъжен двигател и задно предаване. Но малките колици нямат нужда от задно предаване. Търсят се икономии и навлизане в по-ниските ниши, отговаряне на еко-норми. Затова и БМВ се принуждават да правят малки коли с предно предаване. Другите им автомобили си остават както досега - със задно и надлъжни двигатели.
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Бяла жига",и тя е със задно.
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не от Dacia, за по евтино. ИИначе чак ми е тъжно как може и Мерцедес да загърбват задното. Ясно е че всичко се прави с цел намаляване на цената и олекотяване ама... тъжно. Скоро трябва само АМГ или М спорт да си купиш за да имаш задно сигурно
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    sasho ( преди 11 години )
    Не от NISAN
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Двигателите от Рено ли ще бъдат пак?