IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шведският престолонаследник сяда във Volvo S60

Принц Карл-Филип Бернадот се пуска в шампионата на Скандинавия

Шведският престолонаследник сяда във Volvo S60

Синът на Краля на Швеция Карл XVI Густав - принц Карл-Филип Бернадот, ще участва в шампионата на Скандинавия за туристически автомобили (STCC). Това съобщиха от отбора Volvo Polestar Racing, за който ще се състезава престолонаследникът. Принц Филип ще управлява един от петте автомобила Volvo S60 Polestar заедно с вече утвърдените пилоти Фредрик Екблом, Тед Берк, Роберт Далгрен и Ринус Олсон.
Шведският престолонаследник сяда във Volvo S60
„Пазарът в Швеция заедно с моторния спорт са двата основни приоритета пред Volvo Motorspot – обяви шефът на отбора Дерек Краб. – Затова сме много щастливи да разширим нашата програма за участие в STCC заедно с принц Карл-Филип.”
Шведският престолонаследник сяда във Volvo S60
Цивилната версия на Volvo S60 Polestar

Наследникът на престола в Швеция планира да кара за отбора поне няколко години, за да може да се утвърди сред елита на пилотите в скандинавската държава. Във Volvo са на мнение, че той има потенциал на състезател, въпреки че доста късно е направил първите си стъпки в тази насока.

Принцът дебютира в сериите Porsche Carrera Cup Scandinavia през 2008 г., като достигна до шампионата GT на Швеция през миналата година, където завърши на четвърто място в клас GTB. Най-добрият му резултат е победата през 2010 г. в кръг от състезанията Porsche GT3 Endurance.

Снимки: Polestar Racing

0 от 500