IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot готви и по-малък кросовър

Моделът 1008 ще бъде на основата на концепта HR1

Peugeot готви и по-малък кросовър

Peugeot възнамерява да пусне на пазара нов малък кросовър, който по всяка вероятност ще носи името 1008. Това съобщи френското издание L'Automobile Magazine.
Peugeot готви и по-малък кросовър
На автомобилното изложение в Париж през септември тази година производителят показа прототип на компактен кросовър с индекс 2008, като се очаква този модел да излезе в серия още догодина. Французите обаче готвят и по-малка машина, в чиято основа ще бъде друг прототип – показания преди няколко години HR1.

Като главен конкурент от Peugeot виждат Volkswagen Taigun, който предстои също да излезе в серийно производство. Кросовърът на германския концерн е направен на основата на хечбека up!

По предварителни данни дължината на 1008 няма да превишава 3.7 м, докато при Peugeot 2008 тя е 4.14 м. Очаква се основният двигател, на който ще заложат французите, да бъде новият 3-цилиндров агрегат с обем 1.2 литра. Възможно е да се появи и хибридна модификация, но това ще разберем едва след официална премиера на кросовъра, която ще бъде не по-рано от 2015 г.

Снимка: Peugeot
 

Тагове: peugeot hr1
0 от 500