IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda6 – първият японски дизел за САЩ

Продажбите на тази версия ще стартират през лятото на 2013 г.

Mazda6 – първият японски дизел за САЩ

Mazda6 ще стане първият дизелов японски автомобил, който ще се продава на пазара в САЩ. Това съобщиха от японския производител, като уточниха, че модификацията ще се появи при дилърите на марката отвъд океана през лятото на 2013 г.
Mazda6 – първият японски дизел за САЩ
Засега обаче от Mazda не съобщават подробности за двигателя, с който ще се предлага машината на американския пазар. Европейската дизелова версия, която бе показана през лятото, разчита на 2.2 литров двигател Skyactiv-D в два варианта на мощност – 150 и 175 к.с. Агрегатът може да работи както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автоматична трансмисия със същия брой предавки.

Mazda6 се предлага и с 2.5 литров бензинов мотор Skyactiv-G. Неговата мощност е 184 к.с., а максималният въртящ момент – 250 Нм. За разлика от предишната версия на модела за американския пазар, която се произвеждаше в завода във Флат Рок, новата модификация ще се прави единствено в Япония.

Снимка: Mazda

 

Тагове: skyactiv mazda6
0 от 500