IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови 15 коли минаха през краш-тестовете на Euro NCAP

14 от тях грабнаха 5 звезди, а 1 се задоволи само с 3

Нови 15 коли минаха през краш-тестовете на Euro NCAP

Нови 15 коли минаха през краш-тестовете на Euro NCAP
Нова серия от 15 автомобила премина през краш-тестове на Euro NCAP. Европейската организация по провеждане на независими изпитания за сигурността на автомобилите даде максималните 5 звезди на 14 от возилата, а едно от тях се задоволи само с 3.

Аутсайдерът е новото MPV на Dacia - Lodgy. Румънското возило губи най-вече в категорията за асистиращи системи, тъй като при него ESP се предлага като допълнителна опция. Това отрежда на Lodgy резултат от едва 29% в тази категория, където останалите участници регистрират над 70%. Незадоволителен е и резултатът при изпитанието за безопасност на пешеходците - 44%. През тази година нормите при този тест изискват резултат по-голям от 60%, а не по-голям от 40%, както беше през миналите години.
Нови 15 коли минаха през краш-тестовете на Euro NCAP
Сред най-добре представилите се коли са Opel Mokka, Mitsubishi Outlander и Volvo V60 Plug-In Hybrid. Тези возила получават максимумът от 100% в категорията за асистиращи системи. Opel Mokka се отличава и в категорията за защита на възрастните пасажери, където заедно с новия Hyundai Santa Fe бележи най-добър резултат - 96%.
Нови 15 коли минаха през краш-тестовете на Euro NCAP
Най-добра защита за децата в колата предлага SEAT Leon (92%), следван с минимална разлика от Subaru Forester (91%) и отново Opel Mokka (90%). В категорията за  безопасност на пешеходците най-добър резултат показва Subaru Forester (73%), следван от Hyundai Santa Fe (71%), Ford Kuga и SEAT Leon със 70%.

Подробни резултати на всички участници в най-новата серия от краш-тестове на Euro NCAP вижте на таблицата долу.
Нови 15 коли минаха през краш-тестовете на Euro NCAP

Още автомобили, преминали през новите краш-тестове на Euro NCAP

Тагове: euro ncap
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    моята 8годишна кола *** повече екстри от колкото всичките който предлагат на Opel Mokka. Силно съм разочарован. преди година се разочаровах и от Mitsubishi Outlander. Толкова ли за 8 години няма 1% прогрес :(
  • #4
    6 rate up comment 32 rate down comment
    Умен! ( преди 11 години )
    Ето ти малко други думички за ползване:таралясник, навес, ***, ***, изтърбушляк, кашон, ... Проблема е че могат да се използват само за немските, френските, американските и руските автомобили :) JAPAN POWER FOREVER!!!
  • #3
    10 rate up comment 11 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Ами за мен "возило/а" е хубава думичка и затова често я употребявам дори нарочно. Виж, думичката "кола/и" е толкова изтъркана вече, че все едно чета вестник "Септемврийче" и вестник "Другарче". какво е това ли? Пресата на пионерчетата и чавдарчетата. И сега не ме питай какво е пионерче. Но все пак...това е нещо по-малко от "комсомолец".
  • #2
    24 rate up comment 7 rate down comment
    kk ( преди 11 години )
    хората пишат за коли, как искаш да ги наричат? в този материал думата я има три пъти и то в различни изречения. за да докажеш, че не си поредния хейтър, кажи с какво би я заменил ти? освен с автомобил и колаиначе, приятно съм изненадан от опел. браво!
  • #1
    22 rate up comment 15 rate down comment
    jj ( преди 11 години )
    Забелязали ли сте колко пъти Диян Пенев може да напише "возило/а". В 100% от неговите материали я има тази думичка а в 90% от тях се повтаря... освен, че демонстрират дефицит на грамотност Аутомедия показват и дефицит на речник...