IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Twingo минава на задно предаване

Мъникът на Renault ще бъде на платформата на следващия Smart ForTwo

Новото Twingo минава на задно предаване

Новото Renault Twingo ще бъде построено на същата платформа, която ще се използва за следващото поколение на Smart ForTwo, разкриха от френската марка. А това означава, че френският мъник ще има задвижване към задните колела.
Новото Twingo минава на задно предаване
Новата платформа е съвместна разработка на Renault и Mercedes-Benz. Тя се казва Edison и французите вече я тестват на прототипа на Twingo. Този модел ще бъде напълно нов за Renault, въпреки че ще разчита на познатия вече турбо-мотор TCE90 с мощност 90 к.с.

Има възможност обаче агрегатът да бъде форсиран от подразделението Renault Sport, което ще го направи още по-мощен. Освен това следващото Twingo ще е по-леко от своя предшественик. То ще трябва да се конкурира с FIAT 500 и турбо-версията на Opel Adam, която ще се появи на пазара догодина.

В Renault готвят и още една новост за клиентите си. Това ще бъде достъпен като цена хибрид, който според генералния директор на компанията Карлос Таварес ще разчита „технология от бъдещето, която е съвсем непозната до момента”.

0 от 500
  • #16
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    оп грешката е моя Smart ForTwo пишело но
  • #15
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А да попитам как разбрахте че ще е дву месно като в статията него пише това никъде а и щом ще се конглокира с FIAT 500 и Opel Adam едва ли ще е дву местно
  • #14
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Рено 5 турбо ,е с предно ,Клио също(Рено Клио V6)е с задно и двигател на мястото на задната седалка!
  • #13
    16 rate up comment 0 rate down comment
    ralliart ( преди 11 години )
    Предишното поколение СмартФорТу си е разработка на Суотч и Мерцедес. СмартФорФор е на платформата на Мицубиши Колт, както и Мерцедес А серия не знам кви години, не ги следя Мерцедесите...Мицубиши винаги правят платформите и ги продават на други компании, обратното не ми е известно... (примерно АСХ и пежо 4008 и ситроен ц-кроссер или какъвто беше там, Паджеро 2 и Хюндай Галупер, има и още...)Иначе има култови хечбеци със задно - Пежо 204 гти, Рено 5 турбо, Рено Клио Спорт, само не напоследък
  • #12
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Анонимни, 123 ти го каза, надявам се достатъчно ясно.Колата ще е осезаемо по-компактна от сегашното Twingo (виждал съм прототипи) и тъй като ще е двуместна, мястото за шофьора и пасажера няма да пострада.Относно жертвите, това е безумно твърдение. Смарт като е със задно от 14 години насам създал ли си е славата на "рейсърска" кола, с която се пречукват хората? Не.
  • #11
    18 rate up comment 0 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Абе лошо няма. Ще кажете, че досега все коли с предно сте карали. Сякаш забравихте Жигулките, Москвичите, Запорожците, Шкодите, че и Полските Фиати и Фиатчета. Ако трявба да се даде пример за високопроходим и стабилен автомобил със задно, това е Запорожец - задно разположен двигател и задно задвижване. Така тежестта пада на задната ос, а равен зимата нямаше сред соцвозилата. баси майката, пак тая думичка - возила.
  • #10
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    mnogo si zle Wane
  • #9
    22 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Смарт е с компанировка , която не изисква карданен вал. двигателя е поставен директно на задната ос ! Не знам дали това има някакви предимства , определено в ежедневието , не са най-икономичните автомобили.
  • #8
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Защо ще се увеличи теглото ли? Ами при задното задвижване има едно нещо, викат му карданен вал... Също така ще се намали и пространството в купето. Малка кола със задно е пълна безмислица, въпреки че БМВ единица изглежда донякъде екзотично в този сегмент. Да не говорим че при съвременното ниво на шофьорите това ще увеличи и жертвите многократно.
  • #7
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Не. Няма да му се отрази.