IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Конкурент на Bugatti Veyron вече има 1500 к.с.

Американците от Hennessey обновиха Venom GT

Конкурент на Bugatti Veyron вече има 1500 к.с.

Американската компания Hennessey Performance Engineering разкри характеристиките на обновената суперкола Venom GT, която трябва да се появи през следващата година.

Конкурент на Bugatti Veyron вече има 1500 к.с.

Новата версия на машината ще може да се конкурира с Bugatti Veyron. Осемцилиндровият туин-турбо двигател е форсиран до 1500 к.с., а обемът му е нараснал от 6.2 на 7.0 литра.  Моторът може да работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия Ricardo или със 7-степенна трансмисия с възможност за смяна на предавките със специални пера, разположени на волана.

Конкурент на Bugatti Veyron вече има 1500 к.с.

Засега не се разкриват динамичните характеристики на автомобила. Джон Хенеси - основател на едноименната компания, съобщи, че повечето от останалите елементи от Venom GT ще са същите като на настоящото поколение на суперколата. Тя ще разполага с каросерия от карбон, активни аеродинамични елементи, регулируемо окачване и карбоново-керамични спирачни механизми Brembo. Нови са отварящи се нагоре врати на колата и е увеличено пространство над главите на шофьора и пасажера.

Конкурент на Bugatti Veyron вече има 1500 к.с.

Двигателят на сегашната версия на Hennessey Venom GT, която е построена на удълженото и разширено шаси на Lotus Elise, разполага с 3 настройки на мощността, които водачът може да избира сам - 800, 1000 и 1200 к.с. В най-мощната версия колата ускорява от 0 до 96 км/ч за 2.2 сек, до 160 км/ч - за 5.3 сек, до 240 км/ч - за 9.8 сек и до 320 км/ч - за 14.3 сек. Максималната скорост на суперколата е 420 км/ч.

Конкурент на Bugatti Veyron вече има 1500 к.с.

Джон Хенеси допълни, че компанията му вече е построила 9 екземпляра от Venom GT, а един се намира в производство. Един от собствениците на автомобила е вокалистът на американската група Aerosmith Стивън Тейлър. Музикантът плати $1.1 млн. за автомобила.
 

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    Съгласен съм с вас, но мен ме радва самият факт, че ги има, че са те и продължават своя път и творенето на своите чудеса от гений и инженерно съвършенство
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Един Там ( преди 11 години )
    thegangstagentle:За жалост съм на обратното мнение.Изброените от Теб, производители, са по-скоро изключения.Всичко си върви към конвейери ширпотреба. :(Дори BMW-тата са еднакви вътре, AUDI не може да разбереш, кой точно модел виждаш. Всичко е масово за пестене на разходи. Печалби и т.н.Любимата ми Алфа Ромео вече съществува само като емблема. Техниката е ширпотреба на FIAT.Примери, колкото щеш.Да са живи и здрави малките ентусиасти !!!А момъка, дето му "приличало" на Lftus :) Хубав дeн
  • #9
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Klasika
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    Марки като Кьонигсег, Хенеси, Шелби Карс, Пагани и прочее ме карат да си мисля, че не всичко е изгубено. Все още има откачени хора, които преследват перфектното и любовта към колите.
  • #7
    9 rate up comment 13 rate down comment
    papap ( преди 11 години )
    Голям смях са тия снимки, правено е с 3dsMax и е рендвано с Vray.Дори познавам човека, който е правил модела.
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    9 бройки по 1 милион ,,, а и е казано,че голяма част от разработката е използвана и в новия модел , което ще снижи производствените разходи на новата кола, но не и цената и ! Общо взето се нарича " инвестиция".
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ей, добре че направиха "Вейрон"-а, че всички да го конглокират. Лошо няма. така ще дръпнат и те малко.
  • #4
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами тя е на базата на Лотус...
  • #3
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    аз пък се чудя къде е келипира. Вероятно за да построиш такъв автомобил са нужни много пари в разработки, тестоне, чертежи и т.н... и такрая си произвел 9 бройки и започваш новия модел. За 9 бройки заслужава ли си всичките тези ивестиции и труд? Иначе колата е супер.
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Много ме дразнят американските коли, обаче тая прави изключение, може най-накрая да им дойде акъла че не е нужно да имаш 7л. двигател за да изкараш 300 коня от колата :)