IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi А1 с разход 1 л/100 км

Колата потвърди лично Волфганг Дюрхаймер

Audi А1 с разход 1 л/100 км

Audi А1 с разход 1 л/100 км
Audi A1 Sportback

В същото интервю за Autocar, в което стана ясно, че Audi разработва нова суперкола, шефът на развойния отдел на марката Волфганг Дюрхаймер обяви, че инженерите на Audi подготвят и свръхикономична версия на А1.

Той уточни, че возилото е базирано на настоящото поколение на градската кола, а потреблението на гориво е само 1 л/100 км.

"Това е съвсем нормален автомобил, който има четири места и всички необходими удобства, включително климатик", заяви Волфганг Дюрхаймер.

Детайлите около тази версия на Audi А1 са ограничени, но все пак стана ясно, че возилото няма да използва 2-цилиндровия дизелов двигател на Volkswagen XL1.

За сега се уточнява единствено, че свръхикономичната кола на Audi ще стъпи на пазара след около 3 години.

0 от 500
  • #37
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Както виждам, рекламната новина вече е въздействала!Много вече вярват, че тази кола е произведена и сякаш все още немците се чудят какви да са модните цветове.А не са ли все още в компютрите им? Видял ли е поне 1 екземпляр 1 неутрален експерт?
  • #36
    1 rate up comment 3 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    "Това е съвсем нормален автомобил, който има четири места и всички необходими удобства, включително климатик"Като се има предвид, че сегашните коли вдигат разхода с 1 л като се включи климатика, излиза че разходът за климатик е 1 л/100. Тази кола харчи толкова, а има и климатик. Излиза, че за движение харчи 0 л/100 км ;)
  • #35
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    много са скъпи тея аудита. за това бедните българчета толкова ги мразят. айде карайте си старите алфи - на никой не му пука ква помия сипете тука. прототипа вече е показал разход 1л. *** сте. по лошото е че такива ще си останете.
  • #34
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Помните ли Audi A2, много била скъпа за производство,и я спряха-никой не я купува,за това я заровиха!!!! Lupo,Fox все "виртуози"!
  • #33
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Аха ама да не стане като хибрида с 300к.с и разход 1,5/100?ЩЕ, ЩЕ и накрая поради намеса на извънземни сили ВАГен закрива проекта
  • #32
    4 rate up comment 6 rate down comment
    моля...!! ( преди 11 години )
    Стига с тази гнусна тойота, това е като зараза и нелечима болест.. тук говорим за истинските автомобили, не за някакви крадени копия и недовършени имитации на моторни превозни средства...
  • #31
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 11 години )
    Ха-ха-ха, абе Приус както никой не го купува, така станаха вече над 4 милиона продадени. Освен това Приус се продава от 15 години, а това Порше го има само на картинка. Японците са абсолютни лидери при хибридите, немците са жалки копирачи на предишно поколение японски технологии. Батериите им са или японски или корейски.
  • #30
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    моля по слабоумните да не четат темите за ауди. Още по-малко да вкарваш някакви Приуси, където ги отричат както собствениците на Приус така и журналистите и дори в САЩ приканват американците да не купуват скапания приус. Достатъчно е да се види хибридното порше с 3 литра разход и 777к.с. и можем да се смеем 2 часа на изостаналия приус я иначе още преди 2 години електрическо А2 записа рекорд за пробег от 600км. с едно зареждане. А това и днес е като научна фантастика за Тойота.
  • #29
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    :) Разход на бензин след 3 г.:1.За Ауди А1 ще бъде само 1л.2.За Ауди А2 ще бъде само 2л.3 За Ауди А4 ще бъде само 4л.След няколко месеца новина за свръхикономични модели на Ауди:1.за Ауди А1 ще бъде само -1л.2.за Ауди А2 ще бъде само -2л.3.за Ауди А4 ще бъде само -4л. Свръхикономичнните модели на Audi ще стъпят на пазара след около 3 години.:):)
  • #28
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия пак "правят" нещо, обаче в бъдещето. След 3, след 5, след 15г. Важното е да се произвеждат безсмислени новини. Електрическия шевролет спарк вече е на пазара, а ВАГ се хвалят че ще правят нещо след 3г.