IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа нов дизелов двигател за Европа

Това 1.6-литровия i-DTEC от серията Earth Dreams Technology

Honda показа нов дизелов двигател за Европа

Honda показа нов дизелов двигател за Европа
За новият 1.6-литров i-DTEC двигател на Honda се говори от доста време. Сега обаче японците го показаха официално, като разкриха всички детайли.

Двигателят има работен обем от 1.6 литра, алуминиева цилиндрова глава и алуминиев блок, като е най-лекият в своя клас, сочи информацията. Агрегатът е с 64 килограма по-лек от 2.2-литровия i-DTEC на Honda и се отличава с 40% по-малко механично триене - равно на това при съвременен бензинов двигател.
Honda показа нов дизелов двигател за Европа
Мощността, която доставя е 120 к.с. при 4000 об/мин. Максималният въртящ момент пък достига 300 Нм при 2000 об/мин. Първият модел, който ще получи този двигател е Civic, като с него моделът ще изразходва средно 3.59 л/100 км. и ще отделя в атмосферата 94 гр/км. вредни CO2 емисии.

Двигателят, който е предназначен изключително за Европа и е първият от серията Earth Dreams Technology, ще бъде наличен от началото на 2013 година. С него ще бъде оборудван и кросовъра CR-V.

0 от 500
  • #29
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много добре ги използвам може да питаш ..йка си
  • #28
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до: 88888 ( преди 11 години )
    Тези твои пръсти щом са големи спри да пишеш и ги наври някъде, докато ти стане убаво! :)))Хахаха направо си трепач с този нов телефон. Пиши всеки ден от него, за да ни е по-весело!
  • #27
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до: Дошо ( преди 11 години )
    Така вече ми харесваш. Малко след подканяне си призна грешката, ама хайде...По принцип ценя мнението ти и го оценявам положително, но вчера малко се издъни и трябваше да те репликирам за това. Друг път проверявай преди да пишеш, за да не се получават подобни неща! Аз също съм фен на японските коли, но не и заслепен. Когато нещо не е така си го признавам. Когато другите в нещо са по-добри винаги ги поздравявам. Надявам се повече хора да бъдат така и да не се заслепяват само по една марка.
  • #26
    16 rate up comment 0 rate down comment
    до 88888 ( преди 11 години )
    Пич, кефиш ме максимално, разсмя от все сърце! Утре пак да напишеш нещо... :)))
  • #25
    2 rate up comment 14 rate down comment
    88888 ( преди 11 години )
    И с какви други имена плъни глупости а за неграмотността признавам си много зле ама си взех нов телефон и нещо май пръстите му се видят големи :D
  • #24
    13 rate up comment 0 rate down comment
    факти ( преди 11 години )
    Той 88888 редовно чупи ***,но с други имена.Всеки,който следи форума знае този безспорен факт.
  • #23
    16 rate up comment 3 rate down comment
    до: 88888 ( преди 11 години )
    Приказваш глупости,че ПСА били най-големият производител на дизели в света.Всеки поне малко запознат знае,че това са Исузу.Произвеждат не само за автомобили,а за агрегати,тезки машини,камиони,кораби и каквото др.се сетиш.Дори японската експедиция в Антарктида е била оборудвана с техни дизели,които са работили при температури -80 гр.ц.Няма все още създаден подобен дизел да издържа на такива температури.Факт е че Исузу не само са най-големите,но и най-надеждните.В случая Хонда също са се постарали
  • #22
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И днешния победител в традиционния конКУРс за най-неграмотен коментар е 88888. Честит ти тиквен медал и аплодисменти от всички присъстващи.
  • #21
    3 rate up comment 23 rate down comment
    88888 ( преди 11 години )
    Всичко хубаво ама малко изостанало от давна има коли с такива показатели вече повечето дизели мават на хибрид както забелязвате миналите години пежо и ауди започнаха в люман с дизели прнинаха на хибриди и хибридите бяха каде каде напред сега и тоюота е така демек новате технолога я в хибрида и вече масове почна де се внедрява в цивилните коли аа и по долу най големия прозводител на дизелово блокове и двигатели е ПСА
  • #20
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ВАГ вадят разход 3.7/100, ама само на книга и по нанадолнище.Те там са най-добри и най-много лъжат.