fallback

Honda представи спортни хибридни системи

Три различни системи покриват цялата моделна гама на марката

Хибридните автомобили с емблемата на Honda никога не са се възприемали като спортни. А те и не са, тъй като предназначението им е най-вече да пестят гориво. Японците обаче променят това с представянето на новите си хибридни системи. Това са три различни технологии, съчетаващи електрически и бензинов двигател, предназначени за три различни вида автомобили. Първата система носи името Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive и се описва като компактна и лека хибридна система с един електрически мотор. Тя е съставена от нов бензинов двигател с четири цилиндъра и обем 1.5 литра, работещ по цикъла на Аткинсън, 7-степенна трансмисия с два съединителя, в която е граден електрически двигател и литиево-йонни батерии. Липсва конкретна информация за техническите характеристики на тази система. От Honda обаче уточняват, че тя предоставя отлично потребление на гориво при ниска до средна скорост на движение и спортно усещане при ускорение и висока скорост на движение.Тази система вече се тества на Honda Jazz, като според предварителните данни предоставя движение на електричество в продължение на 5 километра с максимална скорост до 70 км/час.  Honda Accord Plug-in Hybrid може да се зарежда в електрическата мрежа Следващата технология - Sport Hybrid Intelligent Multi Mode Drive, ще видим на борда на очаквания през 2013 година Accord Plug-in Hybrid. Технологията включва новоразработен двигател с вътрешно горене, безстепенна трансмисия (с два вградени електрически двигатели и заключващ се съединител) и литиево-йонна батерия. Тази технология е оборудвана с три режима на работа - електрически, бензинов или комбинация от двете, чиято цел е да оптимизират максимално ефективността й. Наследникът на легендарната Honda NSX ще видим през януари 2013 г. Третата хибридна система, която японците представиха, се нарича Sport Hybrid SH-AWD. Тази технология очакваме да видим при наследника на легендата NSX. Тя разчита на 3.5-литров V6 двигател, три електрически мотора и 7-степенна трансмисия с два съединителя. Според японските инженери тази технология доставя динамиката на двигател V8, съчетана със сигурността на задвижването към четирите колела.

Тагове: honda nsx
fallback
  • #22
    Анонимен ( преди 11 години )
    На мотор БМВ не съм се качвал, но съм карал Е30- голяма палавница, но харчи като змей. Имам опит и с 525 дизел- голямо добиче, което не излиза от сервиза - дюзи, помпите за подкачване на гориво, турбо и т.н., в сняг е гола вода... Карал съм и шестица, но това е съвсем друга кола.
  • #21
    ъ-ъ- не знам ( преди 11 години )
    " Хонда правят много неща - изключително надеждни автомобили(нещо с което БМВ няма как да се похвали),мотоциклети(безспорно най-добрите), "Ти, някога качвал линси се в колана БМВ и карал ли си мотор на БМВ? Аз имах 10 години е30 и съм сменил ЕДИН ЛАГЕР (за нашите пътища) като не броим консумативите.Относно моторите- БМВ К100РС е ако не се бъркам 5 поредни години "Мотор на годината"! Мисля , че няма друг такъв.P>S>В сряда ще плащам новия Сивик
  • #20
    paradoks ( преди 11 години )
    "Хонда правят роботи бе,къде ги слагате при Бмв!?!?" (цитат)Ам чи да де те не са до,а са пред и то доста пред БМВ.И още нещо ти наистина си много ........ Духовит?!?
  • #19
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хонда не бяха правели дизели, но и там утрепаха рибата!
  • #18
    хаха ( преди 11 години )
    по-голяма смешка не бях виждал скоро. БМВ били самостоятелен отбор във Ф1. Ама ти откачен ли си, гледал ли си Формула 1 едно някога. Смях Смях Смях. Единственият самостоятелен отбор е Ферари и до скоро Хонда и Тойота. Колкото Мерцедес имат успехи като собствен отбор толкова и БМВ
  • #17
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вагнере, Хонда правят много неща - изключително надеждни автомобили(нещо с което БМВ няма как да се похвали),мотоциклети(безспорно най-добрите), медицинска апаратура, роботи, от корабни двигатели до сенокосачки и моторни резачки, бизнес джетове...А това, че са проходили късно няма никакво значение, въпросът е сега къде са!?
  • #16
    Анонимен ( преди 11 години )
    И Honda пада в канала !
  • #15
    Анонимен ( преди 11 години )
    А ок сори :D
  • #14
    Вагнер до долния ( преди 11 години )
    Пич,коментара ми се отнася за Хонда!Хонда(фирма направила първото си подобие на автомобил едва през 60-те години 20 век)Не е за Бмв колега...споко!
  • #13
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тоз пък ***. БМВ е създадено 1917 и когато са правили двигатели за самолети основателя на Хонда си е играел на самурай с бамбукова пръчка.
fallback
Последни