IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откраднаха състезателно Ferrari

Уникалната машина изчезна от паркинг пред хотел в Англия

Откраднаха състезателно Ferrari

Дори автомобилите, които не са предназначени за обществените пътища, стават обект на кражби. Нещо подобно се случи в малкото английско градче Хазасет, близо до Норфолк.
Откраднаха състезателно Ferrari
От паркинга на хотел Farm Park бе откраднато Ferrari 430 Scuderia GT3 на отбора Predator CCTV Racing. Състезателният болид под номер 12 участва в британския шампионат Avon Tyres British GT Championship. Машината е изчезнала към 8.30 вечерта в събота, а в неделя е трябвало да вземе участие в състезание на пистата край Снетертън.
Откраднаха състезателно Ferrari
Полицията разследва инцидента и вече има някакви насоки, тъй като кражбата е била заснета от охранителните камери на хотела. Престъпниците са успели да повредят устройството, блокиращо движението на платформата, на която е бил поставен автомобилът. След това са я закачили за пикап и са потеглили.
Откраднаха състезателно Ferrari
Според разследващите, крадците не са знаели какво отмъкват, тъй като платформата е затворена и не си вижда какво има вътре. Подобен автомобил няма как да бъде продаден, така че полицията вярва, че скоро ще бъде открит изоставен някъде.

За сведение, Ferrari 430 GT3 разполага с 4.3 литров V8 двигател с мощност 550 к.с., при който съотношението между мощност и тегло е равно на 2.6 кг на 1 к.с.

Тагове: ferrari 430 scuderia gt3
0 от 500
  • #3
    34 rate up comment 0 rate down comment
    до Xperia ( преди 11 години )
    Подобни коли не се крадат случайно... Най-малкото точно заради това което казваш - няма как да не са знаели за състезанието на следващия ден, са имали доста точна представа какво има на платформата.
  • #2
    37 rate up comment 0 rate down comment
    !!! ( преди 11 години )
    Най-вероятно вече пътува на кораб към Близкия или Средния Изток, така че едва ли ще го открият...
  • #1
    48 rate up comment 3 rate down comment
    XperiA ( преди 11 години )
    "Според разследващите, крадците не са знаели какво отмъкват, тъй като платформата е затворена и не си вижда какво има вътре."Тези са същински тикви като нашите...!Значи малко градче, следващия ден е състезанието и подяволите никои няма да чуе за тимовете, че от предния ден ще са в градчето..превозващите платформи нямат стикер с отборите и спонсорите, сигурно медиите изобщо не са отразявали предстоящото събитие...тц тц ти у селото си да не знаеш, че има панаир...