IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще покаже Х4 в Детройт

Моделът трябва да конкурира Range Rover Evoque и Porsche Macan

BMW ще покаже Х4 в Детройт

Компанията BMW ще представи предшественик на нов модел кросовър с името X4 по време на изложението в Детройт през януари догодина. Очаква се машината да бъде много близка до серийния вариант, който ще се конкурира с Range Rover Evoque и Porsche Macan.
BMW ще покаже Х4 в Детройт
Изображението e неофициално

Баварците плануват подобен автомобил, който ще заеме място между X3 и X5 още от 2008 г. Идеята е утвърдена през 2010 г., когато е дадена зелена светлина на проекта. Това ще бъде кросовър с покрив в стил купе, какъвто има по-големият Х6. Моделът също ще бъде с 4 врати и 4 места (задните две ще бъдат разделени на отделни кресла). Очаква се дължината на Х4 да бъде около 4.65 м, като той ще бъде на платформата на Х3.
BMW ще покаже Х4 в Детройт
Настоящата гама Х-модели на BMW

Гамата двигатели също ще бъде взаимствана от Х3, който се предлага с 2.0 и 3.0 литрови бензинови и дизелови мотори с мощност между 143 и 313 к.с. Те ще се комбинират както с 6-степенна ръчна трансмисия, така и с 8-степенната автоматична скоростна кутия ZF.

На по-късен етап се очаква и заредена версия BMW X4M, чиито технически характеристики ще бъдат подобни на тези на новото 3-series M. „Заредения” кросовър ще се предлага с двигател с мощност 450 к.с. и скоростна кутия с два съединителя M-DCT. Тази модификация ще се появи през 2015 г. като конкурент на Porsche Macan Turbo.

Плановете на BMW са производството на X4 да започне през 2014 г. Кросовърът ще се сглобява в завода на компанията в Спартенбърг, Южна Каролина (САЩ).

Тагове: bmw x4
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    iliev555 ( преди 11 години )
    когато излезнат официални снимки тогава започвайте с коментарите
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ???? ( преди 11 години )
    "Ако искаха да конглокира Range Rover Evoque и Porsche Macan, да го бяха направили по-красив. Сега най-много да помогне на другите марки да си увеличат продажбите." И за Х6 коментарите са , че е грозен ,ненужен и т.н. ,но им скъса *** на всички по продажби:))
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    cry ( преди 11 години )
    Това има същата *** мутра като Х3. Тия са много зле ако си вярват, че са направили друг автомобил. Отвън като Х3, отвътре като... като всяко друго.
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Anonimen ( преди 11 години )
    Ако искаха да конглокира Range Rover Evoque и Porsche Macan, да го бяха направили по-красив. Сега най-много да помогне на другите марки да си увеличат продажбите.
  • #1
    15 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    И тези почнаха като ВАГ, 100 модела с разлики от по 10 см. Ама така е, като потребителя е капризен и не може да реши кво иска...