IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият S-дизел на Audi излиза на пазара

Първите доставки на Audi SQ5 TDI за България ще бъдат през март 2013 година

Първият S-дизел на Audi излиза на пазара

Първият S-модел с дизелов двигател на Audi, който е и първия S-модел в SUV сегмента на марката, излиза на пазара. Това е Audi SQ5 TDI, чиито първи доставки у нас ще бъдат осъществени през март 2013 година.
Първият S-дизел на Audi излиза на пазара
Под капака на тази машина се поставя мощния 3.0 TDI Biturbo двигател. Шестцилиндровият мотор предлага мощност от 313 к.с. и 650 Нм въртящ момент, който е наличен в диапазона от 1 450 до 2 800 об/мин. Двигателят се куплира с 8-степенна трансмисия, която задвижва четирите колела, чрез системата Quattro.

Audi SQ5 TDI се справя със спринта от 0 до 100 км/ч в рамките на 5,1 секунди, а максималната скорост достига 250 км/ч. В същото време, според официалните данни, средният разход на гориво е едва 6,8 литра на 100 километра. Ниското потребление се постига най-вече благодарение на модерният термомениджмънт на двигателя, автоматичната старт-стоп система и адаптивното управление на маслената помпа.

На външен вид машината се отличава от обикновеното Audi Q5 със своите 20-инчови джанти с пет спици (предлагат се и 21-инчови), аеродинамичната форма, променената решетка на радиатора и други. Освен това SQ5 TDI е получил спортно окачване, което е повлияло и на пътния просвет – клиренсът е смъкнат с 30 мм.

Цените на Audi SQ5 TDI стартират от €58 500. За още по-взискателните клиенти марката пуска още по-специалната версия SQ5 TDI Exclusive. Тя се произвежда в серия от само 50 екземпляра и се предлага срещу €92 000.

0 от 500
  • #17
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Станчев ( преди 11 години )
    Понеже са две турбини, принудителното пълнене се нарича каскадно. Другия вариант е с един двуструен турбокомпресор.
  • #16
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    BiTurboto при Audi не е каскадно ,а са две турбини при V6 двигател.
  • #15
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кое кое я пак двуструини ? HAHA
  • #14
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Станчев ( преди 11 години )
    Двигателят е с две турбини --> каскадно пълнене. При ниски обороти, върти само малкия, при среди обороти, където е пика на въртящия момент - въртят и двата, а при високите обороти - върти само големия компресор...Логиката на работа е същата и при двуструйните компресори задвижвани от изгорелите газове...
  • #13
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Мерцедес ( преди 11 години )
    Доколкото видях в сайта на Ауди максималната мошност е в диапазона 3900-4500 об/мин, та питанката е ако турбините въртят от 1450-2800, между 2800 и 3900 какво се случва?
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Станчев ( преди 11 години )
    В този диапазон е наличен максималния въртящ момент...
  • #11
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Мерцедес ( преди 11 години )
    Аз ли не виждам, правописна грешка или тия са сложили печка на кошница, какъв е тоя битурбо с работен диапазон 1400 оборота?
  • #10
    11 rate up comment 6 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    абе доше, друже мил,ти пак си се развихрил,благодаря ти за присъствието и участието,без теб не е забавно,някак мнението ми за любимите коли беше непоклатимо,сега като ти чета писанията се убеждавам още повече,че съм направил правилен,макър и емоционален избор,какъвто всеки трябва да прави що се отнася до това което харесва ,хвала
  • #9
    9 rate up comment 15 rate down comment
    88888 ( преди 11 години )
    Ми общо взето нищо ново ние им свикнахме на ВАГ минимални доработки от страна на външния вид и яко напомпан двигател това. И общо взето като цяло идеята за спортен автомобил нея свързвам с джип, То затова си има джип и спортен автомобил две различни неща, но нищо това ВАГ те правят какви ли не неща.... както и благодарение а тях има порше бизнес класа сега очакваме кемпер ламборджини..:)
  • #8
    17 rate up comment 7 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    който и да е модел на ауди с този двигател ще ми изпълни мечтата за автомобил и повече няма да ми пука какво карам аз,тоя или оня