IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Jazz го играе кросоувър в Бразилия

Версията Twist е предназначено специално за този пазар

Honda Jazz го играе кросоувър в Бразилия

Honda Jazz го играе кросоувър в Бразилия
Компактните кросоувъри са изключително популярни не само в Европа, но и в Южна Америка. Honda е поредният автопроизводител, който представя такъв модел на протичащото в момента международно изложение на автомобили в Сао Пауло, Бразилия.

Возилото носи името Honda Fit Twist (на някои пазари Jazz се продава под името Fit) и е създадено специално за пазара на Бразилия. Моделът се отличава с пластмасови предпазни елементи в долната част на каросерията и по арките на колелата, променена предна част, 16-инчови джанти и различни светлини. В салона няма особени промени. Поставени са непромокаеми стелки и хромирани елементи по таблото, ръчната спирачка и отворите за въздух.
Honda Jazz го играе кросоувър в Бразилия
Въпреки по-коравият си вид Honda Fit Twist не може да се похвали с промени в механиката. Пътният просвет не е променян, а окачването е аналогично с това на стандартния модел. Същото важи и за двигателя. Той е с обем 1.5 литра като генерира 116 к.с. при работа с етанол и 115 к.с. при работа с бензин. Трансмисията е механична или автоматична, като и в двата случая задвижва предните колела.
Honda Jazz го играе кросоувър в Бразилия
Продажбите на Honda Fit Twist в Бразилия стартират в края на месец октомври. Цените започват от R$57900 (около €21900), което с близо R$10000 (€3800) по-скъпо от базовата версия на Honda Fit. 
Honda Jazz го играе кросоувър в Бразилия
Honda Jazz го играе кросоувър в Бразилия

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до знаещ ( преди 11 години )
    Незнам кое е глупост, но тази година е рекордна за продажбите на Хонда.И колега - фен и платежоспособем клиент са две различни неща.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    /// ( преди 11 години )
    В Европа се предлага и още един двигател - 1.2 90 к.с. , не е само 1.4.
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Прав си Пенев,наистина е така.Задвижване на предните колелета,а аз се заблудих,че ще е 4х4.Е това пък хептен не мога да го разбера.Уж кросоувър,а да няма 4х4.Това май ще е първият за който съм чувал.Значи цената от ?3800 е само за някоя друга пластмаса.Просто ме разочароват от Хонда.Една от любимите марки са ми,но наистина този път се излагат.С такива глупости отблъскват феновете си.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    penev ( преди 11 години )
    Няма 4х4... "Трансмисията е механична или автоматична, като и в двата случая задвижва предните колела."
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Джас=ДжазСъщо така разликата в цената от ?3800 само за едно 4х4 ми се струва малко надвишена.В случая с ниския клиренс 15 см.колата няма да бъде кой знае колко повече проходима от тази 4х2.С 5 см.,ако е бяха дигнали поне щеше да е супер.Интересно защо в Европа няма да е предложат и защо тук се предлага само с мотора 1,4(който не е 1,4 а е точно 1339 см3,което е 1,3) a там има и 1,5,който е 115к.с.Интересното е и друго,че 1,5 мотора е по-икономичен от 1,4.Тук в Европа май пак ни клатят...
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Хонда Джас е страхотен автомобил.Отвън изглежда не толкова голям,но вътре е цяло чудо.Не можете да си представите за какво пространство става на въпрос.Направен е с много акъл.Навсякъде джобове,ниши,места за слагане на предмети,задните седалки се сгъват по няколко начина.В случая обаче ми се струва,че преиграват с това 4х4.Колата по принцип е ниска.Като е натовариш още повече ляга.С това 4х4 ще е още по-тежка.Трябвало е да пипнат окачването и да вдигнат малко клиренса,за да не опира навсякъде.