IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Extrem е нов компактен SUV

Концепцията взаимства елементи от GT-R и 370Z, но използва платформата на Micra

Nissan Extrem е нов компактен SUV

Nissan Extrem е нов компактен SUV
На автомобилното изложение в Сао Пауло японската марка Nissan представи нов концептуален модел. Той носи името Extrem и представлява концепция, представяща бъдещ компактен SUV, който може да се появи на пазара през следващите няколко години.

Nissan Extrem е произведен и проектиран специално за Бразилия. Чрез този модел японците показват ангажиментът си към бързоразвиващият се пазар на страната. През 2011 година Nissan завладя 2% от местния пазар, увличайки продажбите си двойно спрямо 2010 година. Възходящата тенденция трябва да продължи, а плановете на японците са да владеят 5% от този пазар до 2016 година.

Именно за това Extrem е създаден в сътрудничество с бразилски дизайнери в центъра на Nissan в Калифорния. Той преплита елементи от GT-R и 370Z, като решетката на радиатора, челните светлини и линията на покрива, но използва V-платформата на Nissan, която познаваме от новата Micra.

Описваният като "уличен боец, който се справя с градската джунгла с ловкост и увереност", има дължина от 3850 мм, широчина от 1765 мм и височина от 1530 мм. Междуосието е 2450 мм, което прави Extrem доста по-малък от Juke и почти аналогичен с представения на същото изложение Volkswagen Taigun.
Nissan Extrem е нов компактен SUV
Предлагащият четири места (2+2) автомобил се задвижва от познатия 1.6-литров DIG-T турбо-двигател с директно впръскване на Nissan. Няма информация за мощността му, при Juke тя достига 190 к.с., а при Clio RS - 200 к.с. и 240 Нм. При Extrem двигателят може да се куплира с трансмисия, задвижващата предните или четирите колела.

Все още няма определена дата за производството на Extrem, но плановете предвиждат този модел да се предлага и на други пазари.

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    bkedtweeu ( преди 11 години )
    nxBxOM , [url=http://ococdbdackiu.com/]ococdbdackiu[/url], [link=http://frguvhjlztuw.com/]frguvhjlztuw[/link], http://lxhvgmimqqcw.com/
  • #11
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кво ще счупиш бе. Това е модерен дизайн, не като фолксваген дъстър. На фолксваген дъстър му е по-завършено единствено прекопирания дизайн от Дачия!
  • #10
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Когато правиш дизайн на нещо, то трябва да бъде завършено! Това на снимките ми изглежда сглобено от няколко части. Просто частите се открояват. Това ли е целта? Да изглежда, все едно ще мога лесно да го счупя с един удар? Едва ли това е целта, но така изглежда. И не плюйте Фолксвагена, защото му огледах снимките и определено е по-завършен. Може да не е СУПЕР, но е по-завършен!
  • #9
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Грозното е Фолксваген Дъстър.
  • #8
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    То грозно , грозно ама чак пък дразни , оляли са се.
  • #7
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Уникален як дизайн. Нищо общо със скучния Фолксваген Дъстър.
  • #6
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Марто до бедняк анон ( преди 11 години )
    бате, не ми дреме кво мислиш, ще си харесвам квото ми харесва, ако се опитваш да ме убедиш в нещо не става.
  • #5
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нисанчи,от Нисан правят много добри концепти,но ако им следиш нещата ще знаеш,че накрая изкарват кола по-готина от концепта.Това им е хубавото на тях,че няма големи изненади и залитания.При КаскенЩайн нещата са точно обратните.Докарат горе-долу някой концепт да мяза на нещо,а накрая изкарат сериен модел нямаш нищо общо с концепта.Там се стимулират скучните и еднообразни форми.Най-много с фаровете,стоповете и решетката да се заиграят и до там с новиямодел.В Нисан вземат доста смели решения.
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Нисанчо ( преди 11 години )
    Изглежда много добре. Друг е въпроса, че това е концептуален модел и както пише в статията, не е ясно кога ще започне производството му. Дотогава почти е сигурно, че ще претърпи промени.
  • #3
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Марто ( преди 11 години )
    Аз си коментирам това конкретно, кво ми дреме Ваг... Това, че не ми харесва Нисан не значи, че съм фен на вагените та да храниш. Къде изобщо видя общо с ВАГ в тази статия... май май наизуст говоиш?