IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW инвестира 300 млн. евро в Бразилия

В новия завод концернът ще произвежда пет модела, сред които и Mini

BMW инвестира 300 млн. евро в Бразилия
BMW инвестира 300 млн. евро в Бразилия
BMW ще инвестира около 300 милиона евро в нов завод в Бразилия, съобщават запознати анонимни източници. Строителството ще струва 800 млн. реала, посочиха пред агенция Ройтерс няколко души, запознати с проекта. В завода трябва да се строят пет модела, включително и един вариант от марката Mini.

Бразилия се разглежда като обещаващ пазар за автомобилната индустрия, въпреки че там се очаква забавяне на растежа, а  пазарът за автомобили от горния клас е все още малък.

Засега от BMW обаче отказват коментар. „Високопоставен мениджър на компанията ще даде повече информация за плановете за строеж на новата фабрика през тази седмица“, заяви говорител на компанията.

Главният финансов директор на BMW Фридрих Айхинер обяви наскоро в интервю за Ройтерс, че компанията има планове за нов завод в Бразилия, но не даде информация за инвестицията или за мястото. За много от детайлите обаче автомобилният производител все още преговаря с политици на място. Става дума за субсидии или намаление на данъка за вноса.

Бразилското правителство наскоро представи преработените законови актове за чужди компании, които имат и местно производство. След дълга борба BMW реши да построи нов завод в южноамериканската страна.

По време на преговорите с правителството баварците заявиха ясно, че те ще инвестират в завода само в случай, че могат да изкарват добри пари.

Междувременно дори се появиха спекулации, че BMW може да изгради завод в Мексико, вместо в Бразилия, подобно на конкурента си Audi.

Още новини за пазара на автомобили четете в Investor.bg
Тагове: bmw
0 от 500