IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хирвонен записа първата си победа за Citroen

Финландският пилот триумфира в рали „Италия” след отпадането на Льоб

Хирвонен записа първата си победа за Citroen

Мико Хирвонен (Фин) със Citroen DS3 спечели предпоследния кръг от световния рали-шампионат – рали „Италия”, което се проведе през уикенда на остров Сардиния.

За финландския пилот това бе първа победа с автомобил на френския тим и общо 15-а в кариерата му. По-рано през сезона Мико победи и в рали „Португалия”, но тогава успехът му бе отнет заради нередност в автомобила.
Хирвонен записа първата си победа за Citroen
Хирвонен се възползва от ранното отпадане на първия пилот на Citroen Себастиан Льоб (Фр), който още прeди това състезание си беше осигурил девета световна титла. В петък французинът се удари в камък, обърна колата си на таван и не можа да продължи в състезанието. Така единственият конкурент на Мико стана Петер Солберг (Нор) с Ford Fiesta, но и той претърпя катастрофа още в петък и изостана назад.

Втори в рали „Сардиния” финишира руснакът Евгени Новиков от тима M-Sport, който изпревари съотборника си Отт Танак. И двамата карат Ford Fiesta, като за руснака това е изравнено най-добро постижение в старт от WRC след второто място в рали „Португалия” тази година. След тях финишира норвежецът Мадс Остберг от тима на Adapta, също с Ford Fiesta.

Отлично постижение записа Себастиян Ожие (Фр), останал пети със Skoda Fabia S2000. Неговият съотборниик и звезда от състезанията IRC Андреас Микелсен (Нор) е седми, като между тях успя да се нареди Крис Аткинсън (Вбр) с Mini.
Хирвонен записа първата си победа за Citroen
Успехът на Хирвонен му гарантира и второто място в класирането в края на сезона. Финландецът има 198 т., а шампионът Льоб е с 244. Така в последното състезание за сезона – рали „Испания” (8-11 ноември) ще трябва да се реши третото място, за което спорят Остберг – 137 т., Яри-Матти Латвала (Фин, Ford) – 133, и Петер Солберг (Нор, Ford) – 124.
 

Тагове: wrc
0 от 500