IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors: Opel не се продава

Американският концерн показа ясно, че стои зад дъщерното си дружество

General Motors: Opel не се продава

Автомобилният концерн General Motors реагира с категорично опровержение на новопоявилите се спекулации за продажба на дъщерната компания Opel.
General Motors: Opel не се продава
В прессъобщение PR мениджърът на Opel за България Люба Ганчева поясни, че тази информация не отговаря на истината и цитира изказване на Стив Гърски, зам. председател в борда на GM.

„Opel не се продава. GM стои твърдо зад Opel. Opel е изцяло интегрирана част от глобалната система на GM и от първостепенно значение за успеха на GM в Европа“.

Преди това италианският вестник Il Sole – 24 Ore писа за очевидно нововъзникнал интерес от страна на директора на Fiat Серджо Маркионе, който имал планове да купи Opel в случай, че сътрудничеството на марката с PSA не се развие в очакваната посока.


Fiat вече се опита да купи Opel през кризисната 2009 г. Двете компании в момента се борят срещу спадащи продажби на своя роден пазар в Европа.

Докато Fiat все пак се задържа на печалба благодарение на американската си дъщерна компания Chrysler, GM се стреми към сътрудничество с PSA в областите придобивания, разработване и производство. „Алиансът между GM и PSA се развива абсолютно по план“, казва Гърски.

Още икономически новини за пазара на автомобили четете в Investor.bg

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 36 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ау родните селянчета с кОлиб(р)и, Корси и Астрички се засегнаха. Еми Форд са по-качествени от вашия хлопел. Последния хубав Опел беше Сенатор Б.
  • #1
    4 rate up comment 43 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия пък грозни опели кой ги смята за коли. На 2 години вече изглеждат като на 20. За сравнение, Форд, които са в същия ценови диапазон изглеждат много по-добре дори и на 10 години.