IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци атакуват Европа с преработени роувъри

Китайската фирма SAIC планира от идната 2008 г. да продава в Европа автомобилите Roewe W2.

Китайци атакуват Европа с преработени роувъри
Това е модел създаден на базата на Rover 45, произвеждан в Китай, за който в Automedia.bg вече сме писали. Това което сега стана известно е, че на Стария континент този модел ще бъде продаван под марката на Ssang Yong, корейската марка, от една страна позната вече в Европа, от друга също така станала собственост на SAIC. 

От китайската група имат намерение да използват за своя модел и цялата дилърска мрежа на корейската марка поне до 2010 г. 

Дотогава китайците възнамеряват да изградят в много европейски страни своя собствена дилърска мрежа на Roewe и да популяризират своята марка. 

След фалита на английската фирма MG Rover, китайската държавна фирма SAIC закупи само документацията за производството на моделите Rover 75, 45 и 25, както и двигателите за тях. 

Правата над самата марка Rover, както и производственото оборудване на бившата английска фирма принадлежат също на китайска група – Nanjing Auto. 

Затова името на произвежданите от SAIC модели ще бъде Roewe, а Roewe 2 създаден на базата на Rover 45 сега се готви да навлезе в Европа. 

От своя страна и Nanjing се готви да атакува Европа, също със свой модел, но създаден на базата на Rover 75.
0 от 500