IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов кросоувър на Chrysler/Dodge

Мексиканският завод на Chrysler в Токалука подготвя за серийно производство нов кросоувър.

Нов кросоувър на Chrysler/Dodge
Автомобилът засега носи кодовото название JZ49. В същото време за Европа се подготвя подобен модел, който ще се произвежда в Австрия. 


Най-вероятно европейската версия ще бъде продавана под марката на Dodge. За двете версии Chrysler ще използва платформата на Chrysler Sebring. Очакванията са да видим този кросоувър на пазара в Европа в началото на следващата 2008 г. 

Версията, която ще се продава под марката Chrysler най-вероятно ще се появи по-късно, към 2010 г. за да може да замени остаряващия модел PT Cruiser. 

От общото производство на бъдещия кросоувър, като Chrysler ще се продава около 25-30%. 

Предварителните данни за големината на бъдещия автомобил на Chrysler показват, че той ще бъде от класа на Hyundai Santa Fe, Toyotа RAV4 и Hondа CR-V. Специално за САЩ, главен конкурент на JZ49 ще бъде кросоувъра Ford Edge. 

Ще има две версии – 4х4 и със задвижване само на предните колела. От сега се знае, че от шест цилиндровите двигатели на новия кросоувър ще бъде монтиран агрегата с обем 3.5 литра, който е познат от Sebring.
0 от 500