IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Audi A8 може да е със задно предаване

Флагманът на компанията ще бъде и на нова платформа

Следващото Audi A8 може да е със задно предаване

След като BMW разчупи стереотипите и реши да пусне на пазара модел с предно предаване, нещо подобно, но в обратна посока, е на път да направи Audi.

Очакванията са следващото поколение на флагмана на компанията от Инголщад – лимузината А8 да бъде със задно предаване. Нещо, което този производител не е правил след Втората световна война.
Следващото Audi A8 може да е със задно предаване
Според изданието Car and Driver през 2013 г. настоящата версия на машината ще бъде леко обновена, докато следващото поколение ще се появи през 2016 или 2017 г. То ще бъде напълно ново, като при него Audi ще се откаже от използването на напълно алуминиевата конструкцията. Германците ще заложат на комбинация, която наричат „алуминиев хибрид” – смес от алуминий, високоякостна стомана и композитни материали.

Следващото А8 ще бъде на напълно нова платформа - MSB, която в момента се разработва от Porsche за новото поколение Panamera. Именно това е причината машината да бъде със задно предаване, което присъства единствено в автомобилите на Audi от шампионата на Германия за туристически автомобили (DTM). Идеята за подобно нещо е новия шеф на концерна Волфганг Дюрхаймер, който има богат опит с коли със задно предаване, тъй като дълго време заемаше ръководни позиции в компании като Porsche и Bentley.

Car and Driver твърди също, че обновеното догодина Audi A8 ще получи доработен мотор. Става дума за V8 TDI, който в момента разполага с 350 к.с. и 800 Нм. Очаква се мощността му да нарасне до 400 к.с. Предвижда се и нова хибридна модификация.

0 от 500
  • #91
    1 rate up comment 0 rate down comment
    M.Dinev ( преди 10 години )
    nee li 4x4 audi nee audi !!!!!!
  • #90
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    audi hubava marka a otnosno zadnoto ne samo a8mcata a i a6cata i a7cata tree po zakon da sa s zadno vi kak mislite ina4e kola 2 tona 5 metra dulga 2 metra 6iroka s predno li da e za malkite koli e dobre da sa s predno ama golemite tc
  • #89
    2 rate up comment 2 rate down comment
    хасан ( преди 11 години )
    Ей, пред новата 508 на пежо тези талиги не ми хвалете, баварци, бмв, мерцедеси, опели, и разни подобни шитни, наблъскани с китайски части не ми ги хвалете хич
  • #88
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ауди се разпадна на пътя, шашна производителиСтранен инцидент с "Ауди" втора ръка, което се движило около месец по българските пътища, удиви производителите на немските коли.Случката се разиграла наскоро с търновски шофьор, докато пътувал за Свищов. Димитър Върбанов шофирал "Ауди А 6", когато край село Козловец се скъсал задния мост на возилото. Двете задни колела, заедно с окачването, се затъркаляли самостоятелно и ударили друга кола. Шашнатият шофьор пък се оказал в нивата край пътя. За щастие инцидентът се разминал без пострадали хора. Младият мъж направил множество снимки на пораженията и ги изпратил за мнение в немската компания производител, както и до българското и представителство в София. "Засега са ми отговорили само от представителството у нас, че нямат друг такъв случай. Колата е внос от Австрия чрез българска автокъща, взех я месец преди това и мина технически преглед, преди да я регистрирам", обясни Димитър Върбанов.По случая се води разследване. Автоексперти умуват върху дефект или "умора" на метала, от който е изработен моста. Допуска се и умишлена повреда, или пък Аудито да се е разбило от дупките по българските пътища. Колата е дадена за техническа експертиза, а разочарованият водач обмисля да заведе дело за щетите.
  • #87
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Мерцедес,Ауди и БМВ - Това са трошките по последните места на всички класации за здравина!!!
  • #86
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нормално е селянина да харесва немска кола.
  • #85
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Искам само да ви кажа,че тоя селянин Котоошу не е идвал на по-близо от 150 км. от София тоя провинциалист. Нека се радваме,че такива забити селяни харесват германските еднодневки, така както в Албания харесват Мерцедеси.
  • #84
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Най-хубавото Шкода - ауди е в пресата на Белканто, на купче и в пеща , само за това стават - Алуди.На Гущера ша му го подам в дивия.
  • #83
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Аз не съм от значение в случая.Спести си обидите.
  • #82
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Теб мирогледът ти се изчерпва с България ли? Що не отскочиш до Щатите да провериш дали не се търси Лексус? На Бай Ганъо мирогледът нали знаеш,че приключва до Калотино и си мисли,че това е истината и свят нататък не съществува!