IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat показа Super Panda

Италианците така наричат новата Panda 4x4

Fiat показа Super Panda

Fiat показа Super Panda
Италианската марка Fiat показа предпремиерно новата Panda 4x4. Возилото, което в компанията производител определят като mini-SUV или Super Panda, ще бъде официално представено в края на месец април на автомобилното изложение в Париж. Още днес обаче можем да видим как ще изглежда и на какви двигатели ще разчита.
Fiat показа Super Panda
Автомобилът е получил отличителен офроуд вид, благодарение на пластмасовите и алуминиевите защитни елементи по купето и под него. Освен това Panda 4x4 разполага с увеличен просвет и специални 15-инчови джанти. Интериорът пък е оборудван с елементи в цвета на купето, като се отличава с леко променен дизайн и нови материали.
Fiat показа Super Panda
Под капака на Panda 4x4 ще могат да се поставят два двигателя - един дизелов и един бензинов. Дизеловото предложение е 1.3-литровия MultiJet II агрегат, доставящ 75 к.с., а бензиновото - 0.9-литровия TwinAir Turbo агрегат (85 к.с.). Те се оборудват с шестстепенна скоростна кутия, с къса първа предавка, която доставя по-придвижване през трудни терени.
Fiat показа Super Panda
Задвижването, разбира се, е към четирите колела. То е перманентно, като разполага стандартно с ESP и електронен диференциал, който прилага спирачно усилие към колелата, които буксуват.

Още за Panda 4x4 ще разберем по време на изложението в Париж.

Тагове: fiat panda
0 от 500
  • #22
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Gladiator ( преди 11 години )
    Отказах се да споря с него,Subaru Justy също теглеше каравани,но *** от къде да знае? Тъпака може да види Vitara какви "къщи" дърпа,и да се светне,ама природата не го е направила да мисли!
  • #21
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Един ( преди 11 години )
    До онзи дето спори. Какво натиска караваната бе, какви глупости говориш? 75 кг е разрешения натиск върху теглича за всяко ремарке/каравана. Провери в Технотест. Тези проценти не знам от къде ги измисли, но в ЗДП няма такива неща - 83% от теглото и 16% наклон? Осъзнай се малко.
  • #20
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    4udo nqma nikade,,bravoo
  • #19
    3 rate up comment 9 rate down comment
    fan ( преди 11 години )
    Имах старият модел. Като техника е приличен, но е направена много зле както като сглобка,така и като качество. Колата е прекалено малка, багажник почти няма и шофьора седи кофти. Освен това цената на 4х4 е доста солена като покупка втора ръка, което е тъпо за това качество. Имам и микра, което е клио отдолу DCI 80 и колко коня беше и е по-добра като цяло и струва повече от 3 хиляди по малко. Иначе Пандата изглеждаше добре, както и тая... общо взето глупава покупка защото тая панда нова е 30 000+
  • #18
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ей,нервак,аз не съм нервак.Не обичам,когато някой лъже да продължава да убеждава,че било така.На теб специално ще ти обясня,че дърпането на пикап и тегленето на каравана са мнооого различни неща.Поста механика.При дърпането на пикап силите са ти само хоризонтални,а при тегленето на каравана силите са хоризонтални и вертикални.Представи си при малък лек автомобил какво става караваната,като вземе да натиска върху теглича...
  • #17
    9 rate up comment 4 rate down comment
    :-) ( преди 11 години )
    Ей, нервак. Успокой се малко. Това, че има калкулатори не означава, че няма ид*оти, които ще теглят голям товар с малък мотор. Не си ли виждал малка кола да тегли ван например? Аз съм виждал. И бая се зореше колата, но капацитета зад волана си даваше газ и не му пукаше :-)
  • #16
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
  • #15
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На черен път е къртачка. Даже някъде имаше сравнителен тест между Ленд роувър дискавъри и Панда и мъника се представи доста добре.
  • #14
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Гладиатор ( преди 11 години )
    1,3Multijet мотор на FIAT e с въртящ момент 190-200Нм,които са предостатъчни като теглителна сила!
  • #13
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Suzuki Sx4 е Fiat Sedici бре :) те са една и съща кола.