IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франция обвини Hyundai и Kia в дъмпинг

Правителството на страната ще се жалва в Европейската комисия

Франция обвини Hyundai и Kia в дъмпинг

Френският министър на промишлеността Арно Монтебур обвини корейските компании Hyundai и Kia в дъмпинг на цените на автомобилите си. Според него подобна практика вреди най-вече на френските производители Peugeot и Citroen. По тази причина правителството на страната ще се настоява Европейската комисия да започне разследване.
Франция обвини Hyundai и Kia в дъмпинг
Френският министър е категоричен, че опитът за превземане на френски пазар от страна на двете азиатски компании е неприемлив и противоречи на търговското споразумение между ЕС и Южна Корея.

По думите на Монтубер концернът Hyundai Kia продава своите автомобили във Франция на по-ниска от реалната им цена. Това е довело до 30-процентен ръст в продажбите на Hyundai на френския пазар през първата половина на 2012 г. В същото време местните производители търпят загуби - продажбите само на Renault са паднали с 20 %, а за периода от януари до юли концернът PSA е загубил около 800 млн. евро.

Според представител на Hyundai Europe, въпросът не е дъмпинга, а по-изгодното съотношение на "цена-качество", предлагано от корейските автомобили. Въпреки това не е изключено концернът Hyundai-Kia да понесе някакви санкции, ако се окаже, че на корейския пазар автомобилите на двете марки се продават на по-висока цена, отколкото във Франция.

Според азиатците подобни сравнения са некоректни, тъй като основна част от автомобилите им, продавани във Франция, се произвеждат извън Южна Корея. Най-вече в заводите в Турция и Чехия, където трудът е по-евтин.
 

0 от 500
  • #39
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В същност, вината е точно на Renault, защото те за да си внасят без мито пребрандираните Samsung издействаха това тъпо споразумение за безмитна търговия с Корея, без да си правят сметката че за разлика от тях PSA си нямат Дачия, Лада и Нисан които да им гарантират продажби извън родния пазар.Относно заводите в Чехия и Словакия тяхното производство е пренебрежимо на фона на корейското и руското и те не са основната заплаха
  • #38
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Защо спорите ? Обадете се в Хюндай и питайте, аз също знам че Хюндай i20 е 16000лв. Рекламата върви по всички канали и става въпрос за новия модел, даже не съм чувал че има стар модел. Дават новия Хюндай i20 бежав някакъв го кара и ти казва вече можеш да караш новия Хюндай i20 на цена от 16000лв. Не вярвам Хюндай да са чак такива измамници че да пускат лъжлива реклама.
  • #37
    1 rate up comment 1 rate down comment
    1! ( преди 11 години )
    С теб повече няма да споря явно ти си ненормалния:1-во ЦЕНА КАТО НОВ2-ро ДАТА НА РЕГИСТРАЦИЯ3-то ПРОБЕГТова ,че на брошурата пише "демо" ,а не вотра ръка не значи ,че колите не са употребявани! Както е видно от същата тази брошура автомобилите са на пробег от 1950 км до 20500 км. всичките са регистрирани и на около 1-а година. Ако според теб автомобил на 1-а година и 20 000 км повтарям ако не познаваш цифрите с думи(двадесет хиляди километра)е нов за мен не е!
  • #36
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    извин. се бройките са 200,една нула повече съм наисал
  • #35
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Просто вдигнете тлф. и питайте в ИндКомерс,тези промоция за старото поколение на i20, за останали 2000 бр., които са продадени до една и нямат налични.След месец и половина ми казаха, че идва новото i20, но вече на доста по-солени цени
  • #34
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Автомобилите не са втора въка а тестови на по4-5000км. и важат всичките гаранции.
  • #33
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каква втора употреба бе ти си ненормален. Значи рекламата по телевизията не е вярна дадох ти брошурата и ти я изкара че била за втора ръка!!!! Ти или си тотално неграмотен или си най-тъпия елемент в държавата. Като не можеш да четеш и не вярваш на рекламите *** в Магазина на Хюндай и спори с продавачите, ти си бил *** тъпата радиоточка. Та вместо да караш мен да чета си отвори очите и чети ТОВА НЕ СА ВТОРА РЪКА А ПРОМОЦИИИ. ДАЛ СЪМ ТИ ЛИНК ""ПРОМОЦИИ""
  • #32
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Slavo ( преди 11 години )
    В Словакия- град Търнава също имат завод. Там правят Пежо 207 и Ситроен С3. 2009г. този модел "вкара" марката Citroen измежду 10-ката най-продавани коли в Европа. Тогава франсетата не РИВАХА- хвалеха се!!! Ама, започнаха проблеми на 3-та година с интериора и клиентите се оттеглиха логично... Ами кой те кара да си правиш пластмасите за интериора в Украйна??? И то на модел, дето те ВДИГА от прахта? Глупаво е!
  • #31
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Slavo ( преди 11 години )
    Франсетата да се гръмнат сами! Направиха завод в Чехия, град Колин TPCA. Добре, ама това означава "Toyota Peugeot Citroеn Automobile" Купуваш Ситроен С1- получаваш Тойота Айго, купуваш Пежо 106- получаваш Тойота Айго. Хората за 5 години се усетиха сами- колкото и да се говири, че европееца е *** националист. От ЛЕГЕНДАРНИ майстори на малки коли се самоубиха сами!!! А, освен това Тойотата има по-голяма гаранция от другите 2 коли, въпреки, че са производство на един и същи завод!
  • #30
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И какво искате да им е отношението към нас, при условие, че нашата страна е гадна и проклета?! Я се вижте в огледалото - мутроподобен ***, който не е прочел една книжка, а само блъска във фитнеса, а гаджето му прилича на фолк певица.