IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейска премиера за новия флагман на Kia

Quoris е първият европейски модел на марката със заднo предаване

Европейска премиера за новия флагман на Kia

Компанията Kia избра Москва за премиера на новия си флагман. Седанът, носещ името Quoris, е първият европейски модел със заднo предаване на южнокорейската марка.
Европейска премиера за новия флагман на Kia
Името на новия модел идва от сливането на две английски думи - Core (ядро) и Quality (качество). Автомобилът разполага с V-образен, 6-цилиндров двигател с обем 3.8 литра и мощност 290 к.с., който работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

По-рано от Kia обявиха, че в моделната гама ще бъде включен и мотор със същия обем, но с по-голяма мощност – 333 к.с. и директно впръскване на горивото. Засега обаче не е ясно кога той ще се появи на пазара.

Моделът е снабден с пневматично окачване, аудиосистема Lexicon, светодиодни фарове, адаптивен круз-контрол, чуствителни на допир дисплеи в купето, кръгова система за видеонаблюдение и развлекателна система за возещите се на задната седалка пътници с два 9.2-инчови дисплея.

Продажбите на Quoris ще стартират в началото на 2013 г. Засега от Kia не съобщават какви ще бъдат цените на автомобила за пазара в Европа. Знае се, че началната цена на новият флагман на корейците на вътрешния пазар е $46 900.
 

Тагове: kia quoris
0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до kia rulez ( преди 11 години )
    Пожелавам ти да си закупиш и с кеф да окрумляваш това "БМВ с по-ниска цена и по-добро качество"...и с по-хубав двигател...много хора си мислят че КИА е изгодна, но като закупат тази "уникална кола" и дойде смяна на някой консуматив...започва едно реване...!!!
  • #27
    1 rate up comment 4 rate down comment
    passatora ( преди 11 години )
    Ei teq Miq 6to sa gadni kopira4i !Mene 6e me e sram da se vozq v mente BMW 7 !
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ji ( преди 11 години )
    Шлема на Дарт Вейдър :)иначе са се постарали хората, поздрави за Кия
  • #25
    7 rate up comment 8 rate down comment
    kia rulez ( преди 11 години )
    И да са копирали дизайна на БМВ са го направили с цел. Един вид казват на купувача: "Ето ти едно БМВ на по-ниска цена и по-добро и качествено"
  • #24
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    То не, че и Хюндай не правят бараки де, ама хайде. :-)
  • #23
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не знам за КИА,но Хюндай вече правят по-добрите масови коли от Фолксваген,колкото и АБ да опитват да обясняват как Слънцето изгрявало от Запад.Фактите са си факти.
  • #22
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не знам,Хюндай не вадят в този клас кола в Европа.А като гледам i30 в Германия струва 15 600 евро,а Golf 15 330 евро.А при i40 разликата с Passat Superb е още по-голяма,а имат най-висок ръст точно с тези два модела,нищо,че французите наричат това дъмпинг.
  • #21
    9 rate up comment 5 rate down comment
    до БМВ ( преди 11 години )
    Ти ги мразиш защото не са ти по джоба.Но на кой му пука за теб!
  • #20
    12 rate up comment 12 rate down comment
    БМВ ( преди 11 години )
    Ето защо мразя азиатските автомобили, изцяло копие на БМВ,Мерцедес МЛ новия както и на Фискер Карма.Немското е номер 1
  • #19
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Копие на БМВ дори скоростния лост са изкопирали 1:1 от БМВ, всяка извивка и детайл да икопираш дословно от лоста е вече наглост, разбирам да си *** и нагъл ама чак да си безочлив. И това нещо да го буташ в Европа!! Ми не става така, като гледаме и Французите колко им набраха, и като се сетя колко от Дизайна на Ситроен пък копират от Хюндай, скоро усещам че ще има шут от Европа. А като се научат как се правят коли пак да заповядат.