IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои се провалиха на новия краш-тест

Само 3 от общо 12 премиум-модела покриха изискването

Кои се провалиха на новия краш-тест

Девет от общо 12 нови премум-модела се провалиха на новия вид краш-тест, организиран от Американския застраховатен институт за пътна безопасност (IIHS).

От организацията съобщиха, че незадоволителни оценки са получили Mercedes-Benz C-class, Lexus IS 250/350, Acura TSX, Audi A4, Volkswagen CC, Lincoln MKZ, Lexus ES 350 и BMW 3-series. Изискванията покриха единствено Volvo S60, Infiniti G и Acura TL.
Кои се провалиха на новия краш-тест?
Интересното е, че седаните Audi A4 и Mercedes-Benz С-Сlass, които бяха получили най-високи оценки за безопасност в САЩ, не успяха да се справят с новото изпитание. То включваше фронтален удар с 25-процентово покритие на предната част от страната на шофьора при удар с 64 км/ч. Тестът трябваше да отговори какви ще са пораженията при пасажерите в случай на удар с дърво, стълб или автомобил.
Кои се провалиха на новия краш-тест?
Оказа се, че след директен удар десният крак на шофьора на Mercedes-Benz C-Class остава заклещен под педала на спирачката, а лявото предно колело направо е изтръгнато. При Audi A4 проблемът е, че кормилната уредба се е изместила с 18 см в посока на водача, в резултат на което неговата глава се изплъзва от въздушната възглавница и се удря в страничната колонка. Освен това това при този автомобил не се е задействала и страничната въздушна възглавница при шофьора.
Кои се провалиха на новия краш-тест?
„Новата програма е създадена след анализ на много случаи на директни удари на пътя в реалния живот. Целта ни е да определим какво се случва с пътниците при подобни инциденти, за да може производителите да ги защитят по най-добрия начин”, коментира президентът на IIHS Ейдриън Ленд, който бе сред хората, провеждащи теста.
Кои се провалиха на новия краш-тест?
В крайна сметка от общо12 автомобила, участвали в изпитанието, най-високи оценки получиха Volvo S60 и Acura TL. След тях се нареди Infiniti G, чиито резултати специалистите от IIHS определиха като „задоволителни”.

На обратния полюс освен Audi A4 и Mercedes-Benz C-Class, са моделите IS и ES на Lexus, но досега те така и не бяха получили най-високата оценка за безопасност при краш-тестове в САЩ.

Любопитно е и друго – при останалите тестове, които включваха челен удар с 40-процентово покритие на предната част, здравина на покрива на колата, страничен удар и заден удар именно Audi A4 и Mercedes-Benz C-Class получиха най-високи оценки от експертите.

Тагове: iihs
0 от 500
  • #104
    5 rate up comment 2 rate down comment
    експерт ( преди 11 години )
    Плюс това в новия i30, като катастрофираш отиваш директно в багажника. Слава богу, че това е най-големия багажник познат на човечеството.
  • #103
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Веско ( преди 11 години )
    Ами това показва че ако се удряте трябва да е по централно !!! :) Полезна информация за шофьорите хахаха :)
  • #102
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дънди ( преди 11 години )
    -Крокодила да е тука........,търся гущера да му кажа една работа!
  • #101
    7 rate up comment 6 rate down comment
    експерт ( преди 11 години )
    Европейските копировачи дори не могат да изкопират качествено японските коли и затова отпадат от теста и се връщат да ги купуват рижавите германци с големи шкембета и в Китай. Никъде другаде не купуват тия германски ментета. Те даже китайците се усетиха и почнаха да им връщат стоката ЗАРАДИ ДЕФЕКТИ И ЛОШО КАЧЕСТВО!
  • #100
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Рудолф Дизел ( преди 11 години )
    Тия IIHS са гОла вОда. Те навремето бяха казали, че АБС било вредно. Та германците трябваше да им наливат акъл...Сега германците да им обяснят, че този тест е много труден, и че предница добра на широк удар е зле на тесен и обратно (което е обелязано и в сатията, всъщност)
  • #99
    5 rate up comment 7 rate down comment
    експерт ( преди 11 години )
    Японските пак отсрамват европейчетата. от 3 коли, 2 са японски! Всичката европейска *** не минава теста!
  • #98
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Къде са германчетата ( преди 11 години )
    Отново японците се представиха най-добре!!!Изискванията покриха единствено Volvo S60, Infiniti G и Acura TL.Гермачетата много трябва да копират от японците ,за да ги настигнат и в тия дисциплини!
  • #97
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Къде са гермачетата ( преди 11 години )
    Отново японците се представиха най-добре!!!Изискванията покриха единствено Volvo S60, Infiniti G и Acura TL. Гермачетата много трябва да копират от японците ,за да ги настигнат и в тия дисциплини!
  • #96
    5 rate up comment 4 rate down comment
    ka52alligator ( преди 11 години )
    това са прости математически уравнения !!!
  • #95
    4 rate up comment 4 rate down comment
    ка52alligator ( преди 11 години )
    котоошу=