IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Aventador ще заключва половината цилиндри

Следващата версия на суперколата ще има и система "start/stop"

Lamborghini Aventador ще заключва половината цилиндри

Половината от 12-те цилиндъра на Aventador ще се заключват (деактивират) при скорост до 135 км/ч. Според представител на италианския производител тази новост ще позволи да се подобри икономичността на машината, като тя ще може да достигне до 20 % при скорост до 130 км/ч.
Lamborghini Aventador ще заключва половината цилиндри
Благодарение на новата технология в комбинация със системата "start/stop" средният разход на гориво при купето ще падне от 17.2 л/100 км на 16 л/100 км. А нивото на изхвърлените вредни емисии СО2 ще намалее от 398 г/км на 370 г/км. Системата "start/stop" ще позволи на двигателя да се стартира само за 180 милисекунди.
Освен това новото Lamborghini Aventador LP700-4 ще бъде с по-натегнати пружини, преработени амортисьори и нови джанти Dione, достъпни в 3 цвята - сребристо, черно и титаново. Суперколата ще има и допълнителни варианти на оформлението на екстериора, които ще включват нови аеродинамични елементи. Една от тези новости ще бъде замяната на прозрачния карбонов капак на мотор с такъв от въглеродни нишки. Ше бъде увеличена и гаранцията на колата - от 3 на 4 години.
Суперколата Aventador разполага с 12-цилиндров двигател с обем 6.5 литра и мощност 700 к.с. Машината е със задвижване и на четирите колела и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. От 0 до 100 км/ч версията "купе" ускорява за 2.9 секунди, а максималната му скорост е 350 км/ч.

Тагове: aventador
0 от 500