IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално - караме на фарове цяла година

Депутати приеха последните промени в Закона за движение по пътищата

Официално - караме на фарове цяла година

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня вече ще е задължително през цялата година. Това решиха депутатите, като приеха окончателно някои от промените в Закона за движението по пътищата.

В момента дневните светлини се ползват непрекъснато само от 1 ноември до 1 март. След влизането на промените на закона това става задължително за цялата година.
Окончателно - караме на фарове цяла година
От опозицията отново се обявиха против идеята с аргумента, че карането на фарове хаби гориво и замърсява въздуха. Такова бе мнението и на КАТ при внасянето на промените в Парламента за обсъждане. Управляващите обаче защитиха позицията си като посочиха, че така ще се завиши безопасността на пътя.

По време на обсъждането Иван Иванов от "Синята коалиция" заяви, че приетите промени ще се отразят негативно на материалното състояние на българина. "Карането със запалени светлини излиза по-скъпо на обикновения българин, тъй като автомобилите хабят повече гориво и затова смятаме, че подобно решение не е удачно", обясни Иванов.

Последва отговор на депутата Цветомир Михов от ГЕРБ. "По вашата логика да задължим автомобилите да карат и без включени климатици, защото те също вдигат с 1 на 100 разхода на автомобилите", каза той. Съпартиецът му Анастас Анастасов пък допълни: "Когато се стремим да пазим човешки живот, всичко останало е излишно и безсмислено".
 

0 от 500