IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi R8 e-tron се разби на "Нюрбургринг"

Инцидентът стана месец след като електромобилът направи рекорд на трасето

Audi R8 e-tron се разби на

Audi R8 e-tron се разби на
Само няколко седмици след като постави рекорд за най-бързо преминаване на Северната дъга на пистата "Нюрбургирнг" от електрически сериен автомобил, Audi R8 e-tron се удари в предпазните огради на същото място. Предполага се, че тест-пилотът не е успял да се справи с управлението на машината и е ударил нейната лява част.

През юни Audi R8 e-tron записа постижение от 8 минути и 9.099 секунди на трасето с дължина 21 км. Това стана при второто преминаване през пистата, когато електронният ограничител на скоростта бе махнат. С него електромобилът, ограничен на максимална скорост от 200 км, постигна 8 минути и 28.096 секунди.
Audi R8 e-tron се разби на
Електрическата суперкола разполага с два електромотора с обща мощност 308 к.с. и комплект литиево-йонни батерии (49 кВт), които могат да осигурят преход от около 133 км. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 4.6 секунди. Това е с 0.2 секунди по-бавно от американския конкурент Tesla Model S.

Audi R8 e-tron трябва да излезе на пазара до края на годината. Електромобилът ще се произвежда в малка фабрика в градчето Некарсулм (Германия). Машината ще излезе в лимитирана серия, като се очаква това да бъде най-скъпият автомобил в моделната гама на концерна от Инголщад.
Audi R8 e-tron се разби на

Тагове: audi r8 e-tron
0 от 500