fallback

Британци се усъмниха в ефективността на дизела

Компанията Which смята, че бензиновите коли са по-надеждни и по-икономични

Британската изследователска компания Which обяви, че да притежаваш дизелов автомобил е по-скъпо и по-нерентабилно отколкото такъв с бензинов двигател. Според експертите дизеловата машина се изплаща едва след 14 години експлоатация, което в наши дни е напълно излишно, тъй като малко хора изкарват толкова време с една и съща кола.Изследователите са на мнение, че в началото дизеловият автомобил, който е с 3-4 % по-скъп от бензиновия, наистина излиза по-изгодно като разход на гориво за собствениците си. С течение на времето обаче бензиновият взима сериозно приемущество, тъй като поддръжката му е по-евтина. Освен това от Which са категорични, че при съвременните технологии на бензиновите двигатели те са не по-малко икономични от дизелите.За изследването си компанията е сравнявала мотори и от двата вида при 5 от най-популярните във Великобритания автомобили от различни класове - Ford Fiesta, VW Sharan, VW Tiguan, Vauxhall (Opel) Astra и BMW 5-Series. В хода на проучването се оказва, че бензиновите версии са по-здрави и по-надеждни от дизеловите. Това важи не само за периода на гаранция, който на Острова е средно 3 години, а и за следващия срок на експлоатация на машините – между 4 и 8 години.

Тагове: vs
fallback
  • #48
    Slavo ( преди 12 години )
    Така нареченото "рециклиране" на дюзи си е чиста пунта-мара. Просто се сменят разпръсквачите, почистват се с ултразвук и толкова. Само, че после караш двойно по-малко километри, защото самото тяло на дюзата в което се движи разпръсквача вече е надрано! Е там вече няма оправия- просто иска си ново и точка.
  • #47
    Анонимен ( преди 12 години )
    Напиши в Гугъл маслояд и чети какво излиза и прочети какво излиза в гугъл на думата маслояд, хората са оревали орталъка от Тойоти маслояди. А дизелите на Тойота са толкова добри че шефа на Тойота каза, че вече ще монтират дизелови двигатели от БМВ в Тойотите, за да си върнат доверието на клиентите. Ха ха хаа. Другия път като пишеш за Тойота и дизел се подготви по-добре.
  • #46
    Slav78 ( преди 12 години )
    Дизеловата кола е за предпочитане когато се изминават доста километри, такива се ползват най-вече от данъчно регистрирани физически и юридически лица, заради ДДС и корпоративния данък. При приспадане на тези налози цената на дизела пада с 30% а цената на веща или в частност автомобила във времето и повече. Цената на дизела е около 1 лев на изхода на Лукойл другото са налози.За дюзите наистина са скъпи, но вече се рециклират и не за много пари. Другото е пунта мара.
  • #45
    Анонимен ( преди 12 години )
    http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=117251&pid=1749076&st=0&#entry1749076Ето цитат от темата на опарил се от *** на ВАГ.Баща ми кара такъв мотор, само че седан. Гориво не гори много, обаче разхода се компенсира с този на масло... и то доста, а има колеги, който им гори даже и повече масло
  • #44
    Георги ( преди 12 години )
    Бензина наистина е по-добър нищо,че имам дизелова кола!Бензина е по евтин,по *** за поддръжка и не на последно място по лесно пали зимата!
  • #43
    Slavo ( преди 12 години )
    Преди 10-15години нафтата беше доста по- евтина от бензина, а бензиновите коли имаха доста висок разход. Тогава дизеловата кола беше много изгодна! Днес обаче нафтата е по-скъпа от бензина, а разхода на бензиновите коли спадна доста. Вече няма как да бъде изгодно да караш дизелов автомобил.
  • #42
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе незнам, но като напиша маслояд в Гугъл и само Тойоти излизат. Хората са оревали нета.
  • #41
    Анонимен ( преди 12 години )
    Особенно Авенсис маслояд. Под маслояд навсякъде се има предвид именно Тойота и най-вече Авенсис, при този модел няма как да ти се размине. Притежателя на Авенсис винаги има в багажника по една тубичка с масло, защото на всеки 100км. трябва да спира и да долива.
  • #40
    Анонимен ( преди 12 години )
    Оххх Тойотата харчи повече масло на километър от колкото гориво.
  • #39
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тойота ? че доколкото помня класацията за най-безпроблемни коли ги печели Лексус от 5-6 години или е минимум в топ 3 ?
fallback
Последни