IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota работи върху спортен електромобил

Ще бъде с механична скоростна кутия

Toyota работи върху спортен електромобил

Компанията Toyota започва разработката на електрически спортен автомобил, който ще трябва да се конкурира с модела на американския производител Tesla. Любопитното е, че машиината на японците ще бъде с механична скоростна кутия.
Toyota работи върху спортен електромобил
Пред изданието Autocar Наохико Сайто, който в Toyota отговаря за пътното поведение на автомобилите, електрическият агрегат на новия модел ще бъде на основата на електромотора, използван за прототипа 2000GT EV (на снимката). Този модел, вдъхновен от първата японска суперкола, бе показан пред публика на Фестивала на скоростта в Гудууд (Анг) в началото на месеца. Според Сайто разработката на електромобила е още в начален стадий, тъй като за Toyota в момента е по-важно пускането в производство на компактен градски автомобил също на ток.
Toyota работи върху спортен електромобил
Една от особеностите на спортния електромобил на Toyota ще бъде механичната скоростна кутия, която ще регулира въртящия момент, подаван от елекромоторите към колелата на машината.

Според главния инженер от отдела за алтернативно за задвижване на автомобилите в Toyota – Хироюки Огава, в компанията винаги са искали да използват ръчна скоростна кутия за електромобилите и хибридите си. Той е на мнение, че безстепенните трансмисии може и да намаляват разхода на гориво, но при тях липсва удоволствието от управлението на колата. Огава допълни, че най-късно до 3 години Toyota ще пусне в серийно производство хибрид с механична скоростна кутия.

0 от 500
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За разлика от други компании Тойота следва и изпълнява обявените планове.2015г ще пуснат на пазара кола на водород, хибрид с ръчни скорости и електромобили.Ето затова Тойота е номер1.Името на Тойота върви ръка за ръка с високите технологии и иновации.Другите японски фирми също са много иновативно ориентирани с изключително интересни програми, но Тойота определено е на върха.
  • #3
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота е най-иновационната автокомпания в света.Почти всички новости и нововъведения идват от тях.Дърпат автоиндустрията към бъдещето,докато някой все още карат на технологии от преди 100 г.
  • #2
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота тегли цялата авто-индустрия напред.
  • #1
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота кове бъдещето на автомобилите!