IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия пускат паркоместа само за мъже

Феминистки организации се жалват в съда

В Германия пускат паркоместа само за мъже

Паркоместа само за мъже бяха отворени в Германия. Причината за подобно решение на властите в град Триберг е сложността на самите паркинги, където с маневрите могат да се справят само представавители на силния пол. Това решение веднага предизвика бурни протести сред жените, като вече се обсъждат и евентуални съдебни искове.
В Германия пускат паркоместа само за мъже
„Мъжките” места за паркиране са обозначени със специален символ и на тях нямат право да паркират жени. За да излязат от ситуацията, авторите на тази идея обявиха, че в случая не става дума за дискриминация спрямо по-слабия пол, а за рекламна кампания.

Идеята за подобно нещо е на общинския служител Галус Щробел. Според него има достатъчно места, на които жените могат да оставят автомобилите си. А означените само за мъже се намират на такива места, на които за да паркираш, трябва да направиш няколко маневри.

„Да, това е намек, че мъжете карат по-добре и съответно паркират по-добре – заяви Щробел. – В крайна сметка обаче всичко е една шега, която може и да обиди някои дами. Може пък да ги накара да се опитат да паркират на „мъжките” места, така че ако искат нека се пробват. Глоби за подобно нещо няма”.
В Германия пускат паркоместа само за мъже
Според представители на феминистки организации в случая става дума за чиста провокация, която трябва незабавно да бъде дадена на съда. Дамите са категорични, че по нищо не отстъпват на мъжете зад волана и доказателство за това са застраховките в Европа. Те са с по-ниски цени за жените, тъй като те карат по-внимателно, паркират по-добре и причинавят по-малко произшествия, твърдят дамите.

Любопитно е и друго – в Германия от доста време има места за паркиране само на жени, които са обозначени със специален знак. Те обикновено са на големите градски площади, добре осветени са и се намират под непрекъснато видеонаблюдение. Това се прави, за да може властите бързо да реагират при евентуално нападение над представителите на слабия пол.
В Германия пускат паркоместа само за мъже

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Коста ( преди 11 години )
    Европа е тотално изтрещяла на тема дискриминация и ние вървим след западната и част. Вчера дуднеха, че нямало жена генерал, утре ще искат *** министър. Живи и здрави, ама защо трябва аз да работя няколко години повече, като всички знаят, че мъжете живеем по-малко.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    news ( преди 11 години )
    Какво се ядосват то си има паркоместа само за жени в платените паркинги.Ние мъжете какво да кажем тогава.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    "... тъй като те карат по-внимателно, паркират по-добре и причиняват по-малко произшествия, твърдят дамите...."Моля? За много неща може да са прави, но за паркирането не. Това твърдение заслужава съд :) По-тоя начин обиждат мъжете, приравнявайки ги с деориентираните жени на пътя.
  • #10
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    Ама тия какво реват, не стига че са им дали по-добрите места на паркинга, а на мъжете по-лошите ами и недоволни. Точно мъжете трябва да протестират, че са прецакани. Какво ме интересува, че някоя кифла не може да паркира - да не кара тогава. Сега ако съм на управата на паркинга ще разменя местата - нали са еманципирани, нека да покажат, че не са по-лоши шофьори от мъжете. Самоче тогава сигурно ще писнат, че за тях са оставени най-лошите места и пак няма да са доволни. Абе няма угодия за тях.
  • #9
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В Германия мъжките тоалетни почти на 100% си имат писоар.Когато точлетната е обща за мъже и жени там действително навсякъде лепят табелки да се пикае клекнал.Още малко ще искат да ми дадат наклон на оная работа.Направо тези жени са ни са се качили на главата.Не стига,че имат много повече права от нас мъжете,но искат още и още.Почти всяко нещо го приемат все едно те са пренебрегнатите и ощетените,а е точно обратното.
  • #8
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Жена шофьор и *** скиор няма.Има много патки дето си мислят,че са големи шофьорки,но в някоя по-заплетена ситуация и се паникьосват.Жената и тя се пише на голяма шофьорка,ама като стане дума за паркиране или изкарване на колата от по-тесни места ми вика:-Хайде миличък да паркираш или извадиш колата,че аз не мога.А колко са дезориентирани не е истина.Вчера отиваме при едни наши клиенти.Моята е ходила 2 пъти и е оставих да кара.Движихме се точно в обратната посока.Обиколихме града.
  • #7
    15 rate up comment 0 rate down comment
    DS ( преди 11 години )
    Всъшност в Германия на доста места правят така тоалетните, че да не може да се пикае прав :/ ... а често където живеят момичета си лепят такива знаци ... да се пика седнал. ... едно право имаме и те искат да го отнемат :)))) ... нема стане!
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 11 години )
    Жената кара, аз се возя (бях пил):-След 100 метра завий на дясно.-По-следващата пряка завий на дясно.-Следващата пряка завий на дясно.Жената:-Стига си ми повтарял, не съм ***, разбрах те още първия път!Стига си ме подценявал и ме остави да карам, много добре знам къде отиваме!!!И на следващата пряка зави на ляво ... Мина 500 метра и ме пита:-А сега на къде, не ми е познат района?-Обратен и само на право ...-Как обратен бе, оттам идваме, нищо не разбираш!Какво повече да кажа, жена!
  • #5
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Жените не са по-добри шофьори и именно за това правят по-малко нарушения, те се притесняват когато шофират, мъжете са по-самонадеяни и понякога надценяват възможностите си както и тези на автомобила от там и многото грешки и нарушения.
  • #4
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Как не са се сетили да протестират за това,че мъжете пикаят прави.