IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ActiveHybrid 3 — 0-100 км/час за 5.3 сек.

Изразходва средно 5.9 л/100 км.

BMW ActiveHybrid 3 — 0-100 км/час за 5.3 сек.

BMW ActiveHybrid 3 — 0-100 км/час за 5.3 сек.
BMW разпространи информация за хибридната версия на своя бестселър - 3-Series. BMW ActiveHybrid 3, който е насочен към загрижените за природата любители на динамичното шофиране, предлага сериозна мощност, но и сериозна икономия на гориво.

Поне според информацията автомобилът изисква средно по 5.9 литра бензин на пробег от 100 км (139 г/км вредни CO2 емисии). А в същото време предлага мощност от 340 к.с. и 450 Нм въртящ момент.

Те са доставени от хибридна система, съчетаваща 3.0-литровия шестцилиндров двигател на BMW (306 к.с.) и електромотор (55 к.с.), който черпи енергия от пакет литиево-йонни батерии. Така пълнохибридното возило ускорява от място до 100 км/час за 5.3 секунди, като е способно да се движи само на електричество със скорост до 75 км/час. В този режим автономията може да достигне 4 км.

От стандартната "тройка" хибридът се отличава по специалните табели, матовите тръби на изпускателната система и специалните джанти с аеродинамичен дизайн. В салона промените са минимални, като най-сериозната от тях е по-малкия багажник. Той предлага обем от 390 литра, което е с 90 литра по-малко от останалите версии на колата.

BMW ActiveHybrid 3 се произвежда в Мюнхен, Германия, заедно с останалите версии на 3-Series. Все още няма информация за цените на хибридното возило.

0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хахаха този пладноход на снимката бил хибрид.Смях в залата.
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма и да има информация за цените,защото това е фалшива новина.Нещастните Германчета са силни много ама само на хартия и на закани.
  • #10
    10 rate up comment 6 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Абе момчета млади и неразумни, като чуете че японците правят нещо и решавате че само те го правят и никой друг на света! Смятате ли, че хората в този бизнес не знаят какво правят другите и не го правят и те? Лично аз гледах преди 6-7 г. при немците круиз контрол, който в трафика кара сам. Тръгва,спира и следи колата отпред. Миналата година пък в САЩ изпробваха коли, които се движат абсолютно автономно като това което ще правят японците.С тази разлика че не е "ще",а вече е направено и изпробвано.
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Япония пристъпва към внедряването на мащабен проект за автоматично движение на автомобилите по пътищата в страната. Предвижда се от 2020 година японските автомобили да се движат на автопилот, който ще управлява в зависимост от условията и пътя без намесата на човек.Това, според авторите на проекта, ще подобри комфорта и ще предотврати пътнотранспортните произшествия, ще направи автомобила достъпен за всички възрасти.Автопилотът ще действа самостоятелно-работата на возещият се човек ще е да избере точката на пристигане и да я зададе на бордкомпютъра.И в момента има редица технически усъвършенствания като круиз контрола например, които позволяват поддържането на скорост и дистанция на пътя. Има и още доста проблеим, които трябва да бъдат решени в следващите години. Един от тях есъздаването на контролен център, който да управлява потоците автомобили по скоростните магистрали, а за максимална ефективност на автоматизираните автомобили трябва да се построят и специални пътища, което ще струва доста на страната
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до: Slav78 ( преди 11 години )
    Така е и точно това е идеята на хибридите.Има обаче фирми,които не могат да направят икономичен хибрид и поради това го замаскирват,като спортен.Там се знае,че разхода е по-голям и ако постигнат 1-2 литра по-нисък разход е голяма работа.Само,че в %-тно отношение спрямо нормалния разход нещата са съвсем слаби.Освен всичко преимуществата на хибридите се проявяват най-вече в градски условия.За какъв *** са тези 300+к.с. в града?Не виждам смисъл.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Slav78 ( преди 11 години )
    Ако не се лъжа идеята на хибрида е да е икономичен, а не най-бърз колеги.Ква файда бърз хибрид а да гори кат конвенционален автомобил.
  • #6
    17 rate up comment 6 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Чудно как вече 3 часа не се е намерил някой да изръси "великата мъдрост" от рода на "Вчера подписаха договор за сътрудничество с Тойота и ето една седмица след това направиха хибрид!" ;) Със сигурност има хора които си го мислят това. :)
  • #5
    22 rate up comment 7 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    хахах какъв срам бе,абе ама вие тука само повтаряте едни и същи глупости и накрая вече си вярвате , какво да ги е срам,че правят най-хубавите коли ли и че всички останали се опитват да им подръжават !?
  • #4
    21 rate up comment 9 rate down comment
    MaXxGaBbEr ( преди 11 години )
    Факт е че БМВ е най-технологично напредналата немска фирма в момента. Няма нищо странно имайки предвид, че направиха правилните инвестиции в нови разработки преди няколко годинки. Това е пътят и евала, само те останаха да отмиват срама от немските машини.
  • #3
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Audi, жегата не ти понася, недей да занимаваш хората с глупостите си...