IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Израелци и китайци атакуват Европа със седан

Моделът Qoros C11 се тества усилено

Израелци и китайци атакуват Европа със седан

Създадената наскоро автомобилна компания Qoros, която е съвместно предприятие на китайския концерн Chery и израелската фирма Israel Corporation, усилено тества седана С11. С този автомобил Qoros се надява да успее да пробие на Стария континент.
Израелци и китайци атакуват Европа със седан
Машинат е добре замаскирана, но въпреки това в нейния екстериор си личи намесата на бившия шеф на MINI Design Studio Герд Хилдебранд, който активно е участвал в създаването на седана.

Qoros C11 има близки габарити с тези на Ford Focus и Volkswagen Jetta, като ще се позиционира най-високо от всичски модели на Chery. Машината разполага с 1.6 литров бензинов турбомотор, който може да се комбинира както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана трансмисия с двойно сцепление.
Израелци и китайци атакуват Европа със седан
Азиатците хранят сериозни надежди за този модел и обявиха намерението си той да бъде първият китайски автомобил, получил максимална оценка на европейските краш-тестове EuroNCAP.

Премиерата на Qoros C11 е догодина, като създателите му предвиждат през 2016 г. производството да достигне 160 000 бройки. Половината от тях ще се продават в Европа.

0 от 500