IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes е с най-високо доверие в Германия

Немците обаче не са доволни от днешните автомобили

Mercedes е с най-високо доверие в Германия

Mercedes е с най-високо доверие в Германия
Германците не са доволни от качеството на днешните автомобили. Това показва проучване на пазара, проведено от агенциията за анализи J.D. Power and Associates и организацията Auto Test.

Според него немците, които притежават двугодишни автомобили са очаквали по-добро качество, по-ниски цени и идеално сервизно обслужване. Изследването е въз основата на онлайн-оценяване от страна на 14 296 немски шофьори. То показва, че през 2012 г. средното ниво на удовлетвореност от автомобилите в Германия бележи спад, като е оценено със 782 т.

В борбата за най-добра автомобилна марка са участвали общо 31 автомобилни бранда, които е трябвало да бъдат оценени по 4 критери - привлекателност, стойност на колата и на нейната поддръжка, качеството на автомобила и удовлетворение от обслужването в сервизите на дилърите.

Първото място в крайна сметка заема Mercedes-Benz с 824 т., пред Toyota с 808 т. и Mitsubishi, който изпревари само с 1 точка Mazda - 799 срещу 798 т. Компаниите BMW и Volkswagen си поделят петата позиция с еднакъв резултат - 791 т.
 

0 от 500
  • #5
    19 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Щом и германците признаха японците, значи са добре нещата. Мерцедеса никъде не е на 1-во място освен в Германия,защото е техен символ,а не защото е по-сполучлива кола от японските,които доминират навсякъде по света.
  • #4
    12 rate up comment 3 rate down comment
    qqd ( преди 11 години )
    До преди известно време класацията щеше да бъде съсатвена от Мерцедес, Ауди и БМВ, независимо в какъв ред. Няма как изведнъж немските медии да напишат, че някой харесва чуждо производство. Хубавото в случая е, че има и други марки в призовите места...
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Къде е ТаТа ?
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    До qqd ( преди 11 години )
    Да, и да харесват най-много Mercedes.И след като приемаш класацията на Toyota,Mitsubishi и Mazda,надявам се приемаш и изравнените на 5-та позиция Bmw и VW.Kaкто и отсъствието на Hyundai,Kia, Renault,Peugeot,Fiat и Citroen.Ако е така, няма на какво да те е qqd, нали?
  • #1
    19 rate up comment 8 rate down comment
    qqd ( преди 11 години )
    Хммм, светът почва да става едно по-добро място, щом и немците почнаха да изоставят шовинизма си и да гледат реално на нещата...