IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Станаха известни цените на Volvo V40

Машината се предлага с въздушна възглавница за пешеходци

Станаха известни цените на Volvo V40

Ценaтa на новото Volvo V40 започва от 43 200 лв. с ДДС, съобщиха от представителя на шведския производител за България.

Петвратият хечбек беше представeн за първи път в началото на тази година на автомобилното изложение в Женева.
Официалното представяне в България се очаква през месец септември. Моделът се предлага с 5 години гаранция и услугите Premium service и Door to door.
Станаха известни цените на Volvo V40
Новото Volvo V40 е най-безопасният Volvo модел, категорични са от компанията-производител. Автомобилът се предлага с вече познатите системи за сигурност като BLIS, Roll Over Protection System, Inflatable Curtains, WHIPS, Adaptive Cruise Control, Collision Warning with Auto Brake, Pedestrian Detection, City Safety и Driver Alert Control.

Нещо повече – V40 се появява на пазара с нова революционна система за сигурност - Pedestrian Airbag Technology – въздушна възглавница за пешеходци. Тя функционира с помощта на сензори, монтирани в предната броня. Те регистрират възникването на физически контакт между автомобила и пешеходеца. Тогава предният капак на V40 се отваря и едновременно се повдига нагоре от раздуващата се въздушна възглавница. Напълно раздутата въздушна възглавница покрива зоната под отворения преден капак плюс една трета от предното стъкло и долната част на А-колоната, за да предпази максимално пешеходеца от наранявания.

Станаха известни цените на Volvo V40
Автомобилът се предлага и с богата гама двигатели. Техните мощности варират от 115 к.с до 254 к.с., с които автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 6,7 секунди.

Всяко V40 е оборудвано със start/stop технология и система за регенериране на спирачната енергия, независимо дали колата е с механична или автоматична скоростна кутия.

Тагове: volvo v40
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Mikan, Adaptive Cruise Control и BLIS предполагам, ще са опции. Всичко останало би трябвало да е в базовото оборудване. Дори и без тези двете цената е оправдана и си заслужава.пп:казва се коМфорт, не конфорт...
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    clockwork ( преди 11 години )
    V-то мисля, че за Versatile идваше, винаги за комбита се ползваше. То май им е първия четириврат хеч, явно затова са решили така го водят, малко е миш-маш.
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Не е ли нормално да предположите, че за всичките ви притеснения са се сетили и инженерите, респ. са го проектирали и тествали подобаващо?Апропо, системата работи при скорости 20 до 80 км/ч (цитирам по памет, четох го някъде).
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Mikan ( преди 11 години )
    Ако всичките тези с-ми за сигурност които изброиха от Аутомедия се предлагат серийно, т.е. разполагаш с тях от базовия модел за 43к, с ръка на сърцето мога да кажа, че тази кола наистина си заслужава парите. Предполагам и возията ще е добра, шумоизолацията и т.н. Просто в днешно време дори и градските хечбеци предлагат завидно ниво на конфорт в сравнение да речем с колите от същия клас но преди 2000 година. Защо обаче модела се води V40, нали "В"-то означаваше комби при Волво?
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    При всички въздушни възглавници издуването трае много малко - по време на самия удар. Предполагам и тук ще е така. Все пак инженерите в тази компания не са *** и тестват повече от един вариант.
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    До Тони ( преди 11 години )
    Изобщо не съм писал за скорост от 150км. в час в град. Ето ти пресен случай на Магистралата блъснаха майка с дете. Имам предвид извън града естествено какви градове те гонят. И нямам предвид че си натиснал спирачка а имам предвид внезапно искочил човек, да оставим човека ами дори животно да искочи на пътя,коза,овца,елен,кон... По важното което имах предвид, че за да спасиш нещо от наранявания можеш да изтрепеш маса народ. Както в случая с навлизане в насрещното платно.
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Toni ( преди 11 години )
    За да удариш някой със 100км/ч значи, трябва да си се движил с 150км/ч...понеже все пак имаш някакъв инстинкт и скачаш на спирачките преди момента на удара. Т.е. имаш спирачен път. А да се движиш със 150 някъде, където има пешеходци т.е. населено място...си си чисто за затвора, със или без да си блъснал пешеходец. Виж ако се движиш с 50-60, части от секундата преди удара от спирачките, ще успееш да убиеш скороста до въпросните 25-40км/ч и оттам нататък за видимост не би трябвало да имаш проблем.
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре де помислили са за пешеходеца, но ми се струва че е недомислено. Да това би предпазило от по сериозни контузии пешеходец при удар от 20-30км.ч. но какво би станало при скорост от 100км.ч. удряш пешеходеца, ясно е че ще е на сол и няма шанс да оцелее. повдига се предния капак,изпод него искача еърбега закрива предното стъкло и шофьора е сляп от там нататък при такава скорост колата или навлиза в насрещното и се блъска в друга кола или излиза извън пътя и се блъска в дърво и става касапница.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Ivan ( преди 11 години )
    q! premium kola na dostupna cena nemcite da vzimat primer :)