IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Golf GTI ще има 260 к.с.

Част от каросерията на хечбека ще бъде от алуминий

Новият VW Golf GTI ще има 260 к.с.

Новият VW Golf GTI ще има 260 к.с.
Volkswagen Golf GTI от седмо поколение, чиято премиера предстои, ще получи 2.0 литров турбо-мотор с мощност 260 к.с., като по този начин ще изравни силата си с Renault Megane RS и Mazda3 MPS. Това твърди изданието Autocar. Прототип на машината вече се тества по пътищата на Германия.

Новият Volkswagen Golf GTI, който използва платформата MQB, ще получи усъвършенстван преден диференциал, известен със съкращението VAQ. Той е конструиран на основата на Haldex, който обикновено се използва за автомобили със самостоятелно задвижване и на четирите колела. Според създаделите на технологията, VAQ ще позволи на Golf GTI Мк7 да премине през пистата Нюрбургринг много по-бързо от настоящото поколение Golf GTI, дори да не разполага с по-висока мощност.
Новият VW Golf GTI ще има 260 к.с.
Освен някои части от каросерията на хечбека - покривът и подът, ще бъдат от алуминий, което ще намали общото тегло на машината. По същия начин Volkswagen подхожда и към по-мощната версия - Golf R, при която активно ще бъде използван карбон. Това ще намали теглото и ще свали центъра на тежестта на машината.

Благодарение на 2.0 литровия мотор с мощност 260 к.с. седмото поколение на GTI ще ускорява от 0 до 10 км/час за по-малко от 7 секунди (6 сек. според нас). Очаква се автомобилът да бъде пуснат в продажба в началото на 2013 г. Стандартната версия на новия VW Golf ще видим на изложението в Париж през септември.
Новият VW Golf GTI ще има 260 к.с.

Тагове: vw golf gti
0 от 500
  • #19
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Баси провала. Ми той ако от 0 до 10 ги минава за 7 секунди, то да ускори от 0 до 100 ще му требе повече от минута. Аз пеша ще го бегам бе
  • #18
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Обичам 308 ( преди 11 години )
    Не знам за бащи и т.н. Но Пежо 308 е много сполучлив модел. Доста напред е и в класациите за качеството.За 76,000 километра не е имал проблем с дюзи, нафти и двигатели.Накладки смених на 51,000км.Преебават им се съединителите на дизеловите Пежа, особено ако се сменят рано предавките.
  • #17
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Браво на корейците, аз докато карам все за малкия багажник се сещам и ми е голям комплекс! :) Тва голфове и астри са сбъркани като концепция - една кола трябва да има две неща - голям багажник и тасове 16ки :))))
  • #16
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Те Корейските не са за кола на годината, те са за кола на хилядолетието. Новата Елантра е хем по-къса, хем-по тясна, ама има по-голям багажник :)))))) Точно като Москвич Алеко :)))
  • #15
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Пак ще ти изтрият поста, корейски любовнико :)
  • #14
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе, тва момиченце с Елантрата и тук ли дойде да се хвали че китайците си падат повече по нещо пластмасово и родно? И под статията за Астрата е същото - той иска внимание просто, понеже е самотен, няма кой да сподели с него прехласа към автомобилите с емблема менте на Хонда :)
  • #13
    26 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ква Елантра бе лек, кви са тия *** марки? Разбирам да беше прекрасно Мицубиши, а ти ми хвалиш корейски ***.
  • #12
    25 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Плюйте, плюйте, но всички жадевате да имате я Поло, я Голф, я Пасат!
  • #11
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В ниския клас има само два автомобила - Colt и Polo, другото са каруци! Само че новото Поло от 2008-*** е по-гадно от старото, Колт 1996-2003 беше по-хубав от сегашната сапунерка, базирана на Смарт For Four.
  • #10
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хах , не ми се прави на паралия, че сигурно пари да видиш морето нямаш и точиш лиги по издънения голф на комшията.