IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци ще правят двигатели за Land Rover

Един от агрегатите е на Jaguar, а другите два - на Chery

Китайци ще правят двигатели за Land Rover

Китайци ще правят двигатели за Land Rover
Луксозен Land Rover или Range Rover с двигател, произведен в Китай. Подобна мисъл звучи еретично, но е на път да стане факт. Изданието Economic Daily News China обяви, че компанията Jaguar/Land Rover планира строителството на завод с мощност 130 000 автомобила годишно в китайската провинция Цзянсу.

В новия завод ще се произвеждат модели на Jaguar, а също така кросовърите Land Rover Freelander 2 и Range Rover Evoque, който се продава на местния пазар под името Aurora.

По-любопитна обаче е тази част от съобщението на китайската агенция, в което се казва, че за да може да се увеличи производството до 250 000 бройки на година, версиите за Китай ще бъдат снабдени с двигатели местно производство. Това ще бъдат 3.0 литров, V6 мотор, разработен от Jaguar/Land Rover, и два агрегата на китайската компания Chery - 1.6 и 2.0 литров TGDI.

Още по-интересно е, че за разработката на двигателите ще бъдат привлечени английски инженери и постепенно в завода в Цзянсу ще започне да се произвежда и 2.0 литровия мотор с мощност 240 к.с., който сега се слага на Range Rover Evoque. След сглобяването си в Китай този мотор ще се изпраща в Англия, където ще се монтира върху кросовърите, твърди информацията.

Тагове: range rover evoque
0 от 500