IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ако главата ви е някъде другаде

Уникална реклама на Lane Departure Warning от BMW.

Ако главата ви е някъде другаде

Проучвания показват, че огромен процент от катастрофите в Европа са причинени от разсеяни или заспали на волана водачи.

Поради тази причина в новите автомобили може да бъде внедрена система, която предупреждава, чрез звуков сигнал или вибрация, при непреднамерено напускане на лентата за движение.

Казано с други думи, системата е предназначена за случаите, в които вниманието ви не е насочено към случващото се на пътя.

За да промотира тази система, BMW създаде странна, но уникална реклама. Те се нарича 'BMW Head' и показва нагледно предимствата на технологията, носеща името Lane Departure Warning.

0 от 500
  • #4
    22 rate up comment 6 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    И БМВ я имат от тогава горе-долу тази система. Но статията е написана така, сякаш сега започват да я слагат. Мисля че става въпрос за неправилно преведена статия. Може пък да са решили сега да я правят серийно, знам ли... Някой ако знае източника на статията може би ще се разгадае мистерията.
  • #3
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Aбсолютише анонимише ( преди 12 години )
    Нормално е, едната глава да гледа натам, където иска да "иде" и другата!:)
  • #2
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Те и Ситроен имат такава система отдавна.Иначе БМВ сега ще се хвалят, че са високотехнологична марка.Японците я имат от години, някои европроизводители също швабето сега я открили
  • #1
    26 rate up comment 13 rate down comment
    Чичко Алуди ( преди 12 години )
    Нисан, Тойота и Хонда пуснаха такива системи още през 2001-2003. БМВ се сетили да се правят на иновативни с тях. Смешковци.