fallback

Audi прави нов фурор на състезания за издържливост

Хибридите на Audi Motorsport финишираха втори и четвърти в Белгия

Заводският отбор на Audi отново направи фурор на състезания по издържливост. Германският тим участва в шестчасовата надпревара от сериите World Endrurance Championship, която се проведе на пистата "Спа-Франкоршам" в Белгия. Именно това бе дебютът на хибридните прототипи Audi R18 e-tron quattro, заели съответно второ и четвърто място. Първото и третото бяха отново за Audi R18, но във дизеловата версия - ultra. От прес-службата на Audi Motorsport обявиха дебюта на хибридния си автомобил за "повече от успешен". Автомобилът спечели пол-позишън и доминираше през първата половина на състезанието. Хибридът вероятно щеше да спечели, но решаваща роля изигра смелото решение на бившия пилот от Формула 1 Марк Жене. Испанецът караше една от версиите "ultra" и реши да смени гумите си за сухо време, докато на пистата все още валеше, макар и слабо. Рискът се оказа оправдан и дизелово Audi първо пресече финалната линия. Според шефа на спортното подразделение на Audi - Волфганг Улрих, именно R18 e-tron quattro е най-амбициозният проект на Audi Sport в цялата му 30-годишна история. Според него този автомобил може да постигне същите успехи, които записаха болидите на тима с фирмените двигатели TFSI и TDI. Хибридният R18 разполага с дизелов двигател V6 TDI, който предава въртящия момент на задните колела, и електромотор със система за рекуперация на кинетичната енергия (KERS), който задвижва предната ос. Независимо от това, че машината е със задвижване на четирите колела, няма никаква механична връзка между предната и задната ос. За тяхното синхронизиране отговаря електрониката. Тази система за задвижване се казва e-tron quattro. Стартът на сезона за прототипа предстои след малко повече от месец. На 16-17 юни Audi Motorsport ще представи R18 e-tron quattro в легендарното състезание "24 часа на Льо Ман". Големият конкурент на германците, при отсъствието на заводския тим на Peugeot, ще бъде хибридът Toyota TS030 Hybrid.

fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 12 години )
    май децата са се варнали от училище налегнал ги е идиотизмът
  • #3
    Чичко Алуди ( преди 12 години )
    Е голяма победа на ВАГиналните, няма що! Единствените участници в LMP1 клас завършили на места 1-4. Сензация братче. Ха-ха-ха-ха! То оставаше и да са по-назад.
  • #2
    Анонимен ( преди 12 години )
    ВАГ са *** и нищо не става от тях
  • #1
    Анонимен ( преди 12 години )
    След малко се прибират от даскалото децата и ще почнат компетентни мненеие,че Ваг са боклужци и ,че не ства нищо от тях!Нека си говорят хората прават ние само гледаме и лаем ;)
fallback
Последни