IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche залага на хибридите

Двигателят с вътрешно горене не е изчерпан, категорични са от компанията

Porsche залага на хибридите

Следващите модели на Porsche ще залагат все повече на електрическото задвижване, но в същото време няма да се откажат от двигателите с вътрешно горене. Това обяви на форум във Виена един от шефовете на научно-изследователския отдел на компанията Волганг Хатц.
Porsche залага на хибридите
"Porsche ще концентрира своето внимание върху серийното използване на технологията *Plug-In-Hybrid - обясни Хатц. - Двигателят с вътрешно горене обаче ще продължава да играе важна роля в системата на задвижване на спортните ни автомобили в близко бъдеще. В компанията сме на мнение, че неговият потенциал все още не е изчерпан. Затова и сме готови с редица технически решения, които ще ни помогнат за повишаване на ефективността и техническите характеристики на хибридните автомобили".

Трябва да се отбележи, че Porsche пусна на пазара два хибридни модела - Panamera и Cayenne. Продажбите на версията Porsche Cayenne S Hybrid през 2011 г. са два пъти повече, отколкото при конкурентите им в този сегмент.

*Хибрид, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа

0 от 500
  • #22
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Нямат пари за Порше, сигурно и за Тойота нямат и затова хвърчат плюнки и си мерят малките *** хлапендърите тук.
  • #21
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ave smeshnici kakvo sravnqvate Porsche s aponcite ve zavistlivi oblucheni heyturcheta...
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе вместо да се карате и плюете взаимно, защо не вземете да направите по един по-хубав хибрид от тези на Порше, Тойота и който и да е друг?
  • #19
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Хибридният ( преди 12 години )
    Анонимен, не се надявай немски празноглав фен да направи разлика между хибридната технология на Тойота и тази на Порше оптреди 100 години. Той просто няма умствения капацитет за тази задача, защото ако го имаше, нямаше да е фен на немските допотопни технологии.
  • #18
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не е тъпо.Порше е измислил каруца с динамо и нищо повече- нито регенеративно спиране,нито интелигентно управление и сложните системи на хибрида.Нищо общо няма между едновековния хибрид - каруца с динамо и дървени колелета-тип точила, и супер-модерен хибрид,какъвто създаде Тойота преди 15 години! Просто хибридът на Тойота няма НИЩО общо с хибрида на Порше преди 1 век. Двигателят на Приус не е стандартен,батериите не са стандартни,управляваща електроника,скоростна кутия и т.н.
  • #17
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не, Порше не е измислил каруца с динамо а първия хибрид ДВГ с Батерии. Каруцата я караш ти само че отпред ДВГ-то е магарето на твоя дядо. Какво повече е днес хибрида на Тойота? Пак си е ДВГ с батерии, е по-модерен двигател и по-модерни батерии. все пак са минали 100 години. Щеше да е ненормално ако не беше така. Но трябва мозък за да го разбереш. Все едно да кажеш че откривателя на ДВГ е Японец, просто защото сегашните ДВГ са много по-развити от първия такъв. Много тъпо нали?
  • #16
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Принципът на хибрида е предложен от европеец още преди около 30 години,но Сейко го приложи в часомниците си още преди 15 години-серията "Кинетик"-като си клатиш ръката,механичната енергия се превърща в електрическа и тя-си върши часовниковота работа.А новото "Сейко"-е разбираемо само за от професор нагоре!
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Хибридният ( преди 12 години )
    "Продажбите на версията Porsche Cayenne S Hybrid през 2011 г. са два пъти повече, отколкото при конглокентите им в този сегмент."Абе вие у ред ли сте дето ги пишете тия измислици??? Lexus RX450h има поне 3 пъти по-големи продажби за 2011.
  • #14
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    хаха, не могли японците- японците ако не можеха нямаше да основат модерния хибрид. Те имат хибридно задвижване дори на Lexus LS600h, тоя *** разправя,че не могли на един СУВ да сложат. Имат и на RX450h,който е най-продавания хибриден СУВ. БМВ само се възползват от Тойота и техния опит с хибридите, иначе Тойота и сега има перфектни дизели.
  • #13
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е как да не е измислил каруца с динамо като хибрида на Порше преди 1 век е точно това.Може би е бил с особено сложно управление,а? Какво общо има едновековен хибрид с модерен - нищо. Един германец измислил двигателя, но японците правят по-добри - това е като да измислиш тоягата, а друг да те бие с нея.