fallback

Subaru BRZ VS Renault Megane RS 265

Англичани противопоставиха двете коли на писта (Видео).

Английското издание EVO направи сравнителен тест на Subaru BRZ и Renault Megane RS 265, който протича на пистата Bedford Autodrome.Двете коли са много различни, но имат и много общо. Renault Megane RS 265 е най-бързата серийна кола с предно предаване, докато BRZ е първата кола на Subaru за световния пазар, която има задвижване към само един от мостовете - задния.Общото е, че и двете коли са спортни, предназначени да доставят максимално удоволствие както на пистата, така и по обществените пътища. Цените на Subaru BRZ и Renault Megane RS 265 са също много близки. Във Великобритания цената на френския горещ хечбек е £24,825 (за по-скъпата версия Cup), а тази японското спортно купе със задно задвижване - £24,995.Кой от двата автомобила е по-бърз при теста на EVO вижте във видеото. Renault Megane RS 265 разполага с по-висока мощност, но Subaru BRZ има по-ниска обща маса - 1,202 кг (1,387 кг при RS 265).Renault Megane RS 2652.0-литров четирицилиндров турбо-агрегат, генериращ 265 к.с. и 360 Нм. Ускорение от място до 100 км/час за 6.0 секунди и максимална скорост 254 км/час. Задвижване към предните колела.Subaru BRZ2.0-литров четирицилиндров атмосферен боксер, генериращ 200 к.с. и 205 Нм. Ускорение от място до 100 км/час за 7.6 секунди и максимална скорост 230 км/час. Задвижване към задните колела. 

fallback
  • #34
    Анонимен ( преди 12 години )
    Къде е тъпака дето говореше, че турбокомпресорите се слагали за коне, а компресорите за въртящ момент ? Я да погледне горе характеристиките и да се скрие в някоя дупка :)
  • #33
    Антон Стоянов ( преди 12 години )
    Къде са му на Subaru директното впръскване и каскадните турбини ? Архаичен атносферен двигател с предклапанно впръскване - тая технология беше водеща до 95-та . Знам че е любима марка на много хора НО технологично много изостана . Ако погледнете безпристрастно фактите ще видите истината
  • #32
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пак сте праскали Бавареца!
  • #31
    Анонимен ( преди 12 години )
    Най - точния коментар.
  • #30
    ? ( преди 12 години )
    Как може да сравнявате 2.0 атмосферен двигател с 2.0 турбиниран двигател? Нелепо е.
  • #29
    Субаруфен ( преди 12 години )
    Не знам дали са архаични двигателите на Субару ама могат да изкарат толкова километри, колкото ти не можеш да караш. По-вероятно е да ти е архаична прическата. Големи състезатели се извъдихте тука!!! Като не ви харесва автоматика, вземете си ръчка. И тя превключва малко трудно на моменти, ама има екшън. А който сравнява Рено със Субару нищо не разбира от коли. Реното след 2-3 години ще го хвърлиш, защото за нищо няма да става, а Субаруто ще пише история.
  • #28
    бавареца ( преди 12 години )
    хората сравняват спортни коли от среден клас или нисък клас с еднакви цени. за мое съжаление субаруто не се представя добре. или може би наистина тоя меган RS е доста добре направена кола за парите си. скоро май на някви тестове би Голг с подобна мощност, а сега и нов модел на субару. то е ясно че STi ще го накаже, но там парите са други.
  • #27
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хаха, ти си яко *** мой човек. Пръдливо субару STI знаеш ли как наказва?
  • #26
    Анонимен ( преди 12 години )
    Как може да сравняват, това пръдливо субару с невероятния- меган рс?
  • #25
    Кико ( преди 12 години )
    Мен малко ме е яд на тези сравнения, тъй като не може да се уеднаквят характеристиките на автомобилите. Освен това субективизма е много силен.
fallback
Последни