fallback

Subaru BRZ VS Renault Megane RS 265

Англичани противопоставиха двете коли на писта (Видео).

Английското издание EVO направи сравнителен тест на Subaru BRZ и Renault Megane RS 265, който протича на пистата Bedford Autodrome.Двете коли са много различни, но имат и много общо. Renault Megane RS 265 е най-бързата серийна кола с предно предаване, докато BRZ е първата кола на Subaru за световния пазар, която има задвижване към само един от мостовете - задния.Общото е, че и двете коли са спортни, предназначени да доставят максимално удоволствие както на пистата, така и по обществените пътища. Цените на Subaru BRZ и Renault Megane RS 265 са също много близки. Във Великобритания цената на френския горещ хечбек е £24,825 (за по-скъпата версия Cup), а тази японското спортно купе със задно задвижване - £24,995.Кой от двата автомобила е по-бърз при теста на EVO вижте във видеото. Renault Megane RS 265 разполага с по-висока мощност, но Subaru BRZ има по-ниска обща маса - 1,202 кг (1,387 кг при RS 265).Renault Megane RS 2652.0-литров четирицилиндров турбо-агрегат, генериращ 265 к.с. и 360 Нм. Ускорение от място до 100 км/час за 6.0 секунди и максимална скорост 254 км/час. Задвижване към предните колела.Subaru BRZ2.0-литров четирицилиндров атмосферен боксер, генериращ 200 к.с. и 205 Нм. Ускорение от място до 100 км/час за 7.6 секунди и максимална скорост 230 км/час. Задвижване към задните колела. 

fallback
  • #14
    ЗА ДОШО ( преди 12 години )
    Това видео е специално за колегата ДОШО.
  • #13
    Анонимен ( преди 12 години )
    Между другото, прав е Japan Power, автоматика е по-тромав от механичните скорости! Трябваше да извадят Субаруто с механика и сигурно щеше да свали тия 5 секунди,нищо че е доста по-малко коне,но механиката е с по-къси скорости и по-бърза.
  • #12
    Пешо Мъката ( преди 12 години )
    65 к.с. са си 65 к.с. единия - атмосферен , другия с турбор както се казва - без коментар, изхода е предрешен , а това е Субару - колкото и аз съм Юсеин Болт.... Тойобару - тъй ли беше.....
  • #11
    Вагнер ( преди 12 години )
    Браво на Меган!Яко мачка и то за кой ли път вече!?>
  • #10
    бавареца ( преди 12 години )
    и как ще му направите "малко" тунинг на това субару? мегана май за пореден път с доказа че е много добра кола. този RS не за пръв път ме изненадва - и други коли е наказвал. браво. а и за 500лв ще ти го чипнат с още 50нм и 20-30 кончета.
  • #9
    Japan Power ( преди 12 години )
    Хе-хе, поредните журналистически тъпотии. Атоматика на Субару е с бая по-дълги предавки и съответно по-бавен от този с ръчните. Ръчката прави 6.4 секунди 0-60 мили, да бяха тествали него.А да се говори за сравнение на удоволствието от задно с нисък център на тежестта и недозавиващ *** с предно е чисто проба малоумие.
  • #8
    Анонимен ( преди 12 години )
    Субару ще изкарат 300 коня такова,така че няма страшно.Ще падат и Рена и немски тенекии. Сега ако сложиш едно Широко,Реното ще го размаже.
  • #7
    до Subarufan ( преди 12 години )
    Лошото е, че тогава ще е по-скъпо от реното. Колкото и да не обичам френски коли, това Рено ми пълни душата
  • #6
    Subarufan ( преди 12 години )
    До края на годината се очаква СТИ турбо версията на БРЗ и мощността ще бъде долу горе като тази на Реното. Тогава да ги сравнят, да видим какви ще бъдат резултатите.
  • #5
    Анонимен ( преди 12 години )
    относно тунинга на субаруто както пише колегата под мен: Аз мисля че субару ще си изкарат серийно такъв( дано да е с турбо)
fallback
Последни