IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia K9 - нови подробности

Новият флагман на корейците ще се предлага с 2 избора на двигател

Kia K9 - нови подробности

Компанията Kia разпространи официална и подробна информация за флагмана си К9, който ще трябва да се пребори на пазара с BMW 7-series. Автомобилът със задно предаване от 2 май се продава в Корея.
Kia K9 - нови подробности
Габаритите на новия модел, който е на платформата на Hyundai Genesis и Hyundai Equs, са 5090 мм дължина, 1900 мм широчина, 1490 мм височина, а разстоянието между двете оси – 3045 мм. На вътрешния пазар флагманът на Kia ще се предлага с 2 бензинови, 6-цилиндрови мотора – 3.3 литра и мощност 300 к.с., и 3.8 литра и мощност 333 к.с. Те се комбинират с 8-степенна автоматична скоростна кутия.
Kia K9 - нови подробности
На останалите пазари машината, чието име най-вероятно ще бъде променено, ще се продава с 6-цилиндров двигател от семейството Lambda. Той е с променливо газоразпределение, обемът му е 3.8 литра, а мощността - 290 к.с. Същия агрегат ще се предлага и във версия с мощност 333 к.с.

Освен това седанът ще получи пневматично окачване, напълно светодоидни фарове, адаптивен круз-контрол, мултимедийна система с 12.3 инчов дисплей на централната консола, развлекателна система за возещите се отзад с два 9.2 инчови монитора, нова аудисистема, няколко камери, а също така и системи за предупреждение за напускане на линията на движение и за следене на „мъртавата точка”.

Шофьорът на Kia K9 ще може да променя окачването, настройките на волана, работата на мотора и трансмисията с помощта на 4 режима на работата на електронните системи – Eco, Normal, Sport и Snow. Седанът ще получи и опционален пакет VIP Package, в който влизат вентилирани и подгряващи се задни седалки. Цената на автомобила за Корея ще стартира от $46 900, но може да достигне $76 500.

Тагове: kia k9
0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Mareapower ( преди 12 години )
    Неизбежно е при този клас автомобили да няма прилики, а и това официално изображения ли са? Kia има качеството и възможностите да се преборят с каквато и да е конглокенция, вече доказаха колко бързо се развиват.
  • #14
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да падащата конзола е 1:1 крадена от Ауди А8 докарали са я съвсем същата.Винтеркорн ще има доста да се смее. Както ние тука се превиваме от смях. Доста добро копие на БМВ, гледам че са наблегнали в узключително прецизно копиране, дори в детайли както дори са се постарали и скоростния лост да е като в БМВ. Може пък някой да се излъже, че това е БМВ. В Европа това нещо няма да се продава, тука хората са суетни, не като в Китай да се кичат с реплики на Прада,Найк,Айфон,Верту,Ролс Ройс,Мерцедес...
  • #13
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе тук наистина ли има хора които си мечтаят за киа?!?!?!?!?!?!?!? Това е все едно да мечтаеш да си сив, скучен и незабележим човечец, кой мечтае подобни работи?
  • #12
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Крадено здраво, външността от пежо, един-два стилистични елемента от бмв и интериор - от рено. Жалка история.
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    crus ( преди 12 години )
    хм отпред предницата ми прилича на пежо в областа на фаровете ....от първата колонка назад 6 серия БМВ ....
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Как разбра?Да ми кажеш числата от ТОТОто?
  • #9
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    К9,ако е с цена 25000$,купувам и ставам N1 в маалата и на село.*** Майбах.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Dvoino pove4e?Kia 9000Ev,a BMW 30000Ev! Mnogo si pros!
  • #7
    12 rate up comment 4 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Трябвало е само да поставят емблемата на волана в кръгче, че да можеш да я изчекаш и да сложиш тази на БМВ, та да е пълна илюзията. После ако вземат да предлагат и кит с който предната решетка да се заменя с два "бъбрека" и ще вдигнат продажбите!
  • #6
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ei te 4ak skorostnia lost na bmw kopirali. klienta da polu4i po realna zabluda 4e kara bmw a ne kia.