IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler губи големия си акционер Абу Даби?

Държавният фонд на емирството може да се изтегли от автомобилния концерн, пише Ройтерс.

Daimler губи големия си акционер Абу Даби?

Държавният фонд на емирство Абу Даби Aabar ще се оттегли от базираната в Щутгарт компания, предава Ройтерс, като се позовава на два независими източника.

Daimler губи големия си акционер Абу Даби?Раздялата може да се случи чрез опционни договори, а в момента се водят преговори за условията за излизане. Инвестиционен банкер е заявил, че Aabar от дълго време насам е обмислял изтегляне от Daimler.

Цените на акциите потеглиха надолу след публикуването на информацията, губейки 2,7% от вчерашната си стойност. Представители на Aabar не са открити за коментар, а в Daimler отричат за предстоящото излизане.

„Ние нямаме доказателства, че Aabar планира да намали дела си в Daimler, каза говорителят - Не е имало разговори с нас“.

Aabar в момента държи девет процента от правата на глас в щутгартския автомобилен производител.

„Делът остава 9,04%, добави говорителят на концерна - Daimler и Aabar ще продължат сътрудничеството си не само при производството на автомобили, но и по отношение на Формула 1".

Още по темета вижте в Investor.bg

Тагове: daimler
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Абе вие в ред ли сте бе!? Пуснал се някакъв слух и всички за фалити взеха да бълнуват! Не съм фен на Мерцедес, но все пак това е най-старата автомобилна марка. Малко повече уважение, моля! Освен това Даймлер не са само колите Мерцедес. Що камиони и машини правят... Няма как да фалират, това само болен мозък може да го помисли. А арабелите да си гледат кладенците. И без това не виждам какво правят в Даймлер!
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    МЕН ( преди 11 години )
    Умните инвеститори се усетиха че тази Велика марка от миналото няма бъдеще днес с лигавите си метросексуални модели и слабото си представяне на фона на другите германски и японски производители. Няма да ми липсва ако верно фирми като Рено-Нисан или Фиат я купят..последните 10 години за тая марка са резил! Изключение правят сигурно само 1-2 модела.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    KORADO KATANI ( преди 11 години )
    Според мен,по-вероятно е Рено да увели4ат дела си в Даимлер.
  • #4
    0 rate up comment 4 rate down comment
    VAYK ( преди 11 години )
    Фамилия Куанд отдавна чакат да вземат нещо луксозно, че Ролс Ройс не е достатъчно :)))
  • #3
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Даймлер арабски, Фолксваген китайски,а работниците турци от анадола.Ето истината за немското автомобилостроене.Единствено БМВ останаха не чак толкова покварени,но и те направиха доста заводи в Китай,електрониката им е 100% китайска и ще чакаме кога и те ще изгърмят,като балон на манифестация.
  • #2
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Айде, и Даймлер глътнаха вода.
  • #1
    18 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Daimler,6te se moliat na FIAT da gi kupi!!!