IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo е готов с нов дизелов мотор

Агрегатът ще се предлага на 5-те модела, които компанията ще обнови от лятото

Volvo е готов с нов дизелов мотор

Компанията Volvo обяви, че през следващите 12 месеца ще обнови 5 свои модела - S60 (на снимките), V60, XC60, V70 и S80. Всички те ще бъдат оборудвания с нов, дизелов двигател, собствено производство. Автомобилите ще започнат да излизат на пазара още през лятото.

Volvo е готов с нов дизелов мотор

Петцилиндровият мотор с обем 2.0 литра развива 136 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Той ще може да се комбинира както с механична, така и с автоматична скоростна кутия. Освен това всеки един от посочените модели (с изключение на XC60) ще работи със системата "старт-стоп".

Скандинавският производител не показа фотографии на обновените модели. Шведите все пак уточниха, че S60, V60 и XC60 ще получат допълнителни алуминиеви елементи в екстериора, V70 ще има нова решетка на радиатора, а за S60, V60, V70 и S80 ще бъде разширена гамата колесни дискове. Освен това всеки модел ще може да се поръча със система за разпознаване на пътните знаци и с автоматично превключване на дългите светлини на къси.

Volvo е готов с нов дизелов мотор

Всички модификации с автоматична скоростна кутия ще получат прозрачно копче на лоста за скоростите, което ще бъде осветено отвътре. Подобен лост за скоростите бе показан на хечбека V40, който дебютира на изложението в Женева тази година.

0 от 500