IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Datsun поглежда към миналото

Японците ще залагат на историческото си наследство при възраждане на марката

Datsun поглежда към миналото

Компанията Nissan неотдавна обяви, че смята да възроди Datsun, като автомобилите с тази марка ще бъдат насочени към пазарите в Индия, Индонезия и Русия. Директорът на подразделението Nissan-East Франсо Гупил де Буйе дори посочи срокове за това – началото на 2014 г.
Datsun поглежда към миналото
Главният дизайнер на Nissan Широ Накамура даде разяснения на какво ще заложи Datsun в опита си да спечели клиенти.  Японецът разсея надеждите на тези, които се надяваха да видят възраждане на легендарните модели на Datsun – купето 240Z или роудстъра Fairlady.

„На първо време ще пуснем два нови модела, които ще се появат през 2014 г. – обясни Накамура пред изданието CarAdvice. – Дизайнерите и конструкторите на тези коли ще черпят вдъхновение от моделите на Datsun от началото и средата на ХХ век. Сега ситуацията на пазарите в Азия е сходна със случилото се именно през този период. И затова смятаме да се върнем към това, което сме правили пред 70 години”.

Очакванията са един от новите модели да бъде създаден на базата на пуснатия в производство през 1957 г. Datsun се връща към миналотоDatsun 110 (на снимката). Той ще бъде с двигател с обем 0.8 литра, а производството му може да бъде насочено към завода на Nissan в Русия.

„Колата трябва да отговаря на принципите на Nissan – надеждна, привлекателна и вдъхваща доверие”  , каза още Накамура.

Тагове: datsun
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    "Японското автомобилостроене в зародиша си"Рядко тъпо твърдение...
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    шофьора ( преди 12 години )
    С изключение на Шкода другите са дъщерни на фиат и фолксваген Японското автомобилостроене в зародиша си и досега повтаря водещите европейски фирмино произвежда евтини и ниско технологични автомобили които продава в азия където няма инфроструктура за модерни коли.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    и коя марка е нова ... сеат .. шкода .. дачия ??още преди да се родиш ги е имало тия марки и ако добре се менаджерства с тях ще ги има още толкова
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    110 ( преди 12 години )
    Несъмнено много правилна стъпка, доказала се в последните години - вижте само Шкода, Сеат, Дачия. Даже се чудя защо и Тойота не измислиха нова марка за евтини автомобили предно поколение.