IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ram 1500 e натъпкан с нови технологии

Новите двигатели на пикапа са с 20 % по-икономични

Ram 1500 e натъпкан с нови технологии

Концернът Chrysler показа новия си пикап Ram 1500, който според създателите му разполага с технологии, които досега са непознати за машините от този клас, продавани на американския пазар.
Ram 1500 e натъпкан с нови технологии
Новостите при Ram 1500 са свързани най-вече с проблема, свързан с икономията на гориво. Моделът е получил 8-степенна автоматична скоростна кутия, както за 6-цилиндровите, така и 8-цилиндровите двигатели. Освен това разполага със система "start/stop", подобрена аеродинамика, усилвател на волана и регулируемо окачване. То е същото, с което е снабден и новият Jeep Grand Cherokee. Благодарение него пътният просвет може да бъде снижен със 3 см, като по този начин по ефективно се преминава през насрещния вятър.

Като базов двигател се предлага 3.6 литров Pentastar V6 с мощност 305 к.с. и 364 Нм. За сравнение атмосферният мотор на Ford F-150 с обем 3.7 литра разполага с 302 к.с. и 377 Нм. От Chrysler твърдят, че новият им агрегат ще подобри икомията на гориво с около 20 % в сравнение със стария.

Предлага се и досегашният V8 мотор Hemi с обем 5.7 литра, който вече предлага 395 к.с. и 522 Нм въртящ момент. Това е с 5 к.с. повече от предишната му версия. Машините, оборудвани с агрегата Hemi, също могат да се похвалят с 20 % по-нисък разход на гориво.

Главна роля за намаляване на разхода на двигателите и повишаване на тяхната ефективност играе фактът, че инженерите са успели да намалят тяхното тегло. 3.6-литровият агрегат е по-лек с 34 кг., а 5.7 литровият - с 13 кг. И други елементи от Ram 1500 са отслабнали - алуминиевият капак (-12 кг), стоманеното шаси (-12 кг), предна броня (-2 кг) и новата система за управление на волана (-2 кг).

Промени има също така и в дизайна, както и в интериора, който е далеч по-богат и предлага много по-добра шумоизолация. Обновена е информационно-развлекателната система, която разполага с 8.4-инчов дисплей.

Информация и снимки: Autoblog.com

Тагове: ram 1500
0 от 500