IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Болидът на Сена отива на търг

С тази кола бразилецът за първи път показва уникалния си пилотски талант

Болидът на Сена отива на търг

През месец май на аукциона Silverstone Auctions ще бъде изваден за продажба болидът на трикратния световен шампион от Формула 1 Аертон Сена.

Този автомобил се е превърнал в легенда. Това е може би една от най- забележителните коли на Сена. С нея Аертон печели второ място под дъжда на Гран при на Монако през 1984 година и за първи път демонстрира пред света огромния си потенциал и талант.

Тогава Сена е пилот на Toleman. Освен второто място в Монако с тази кола Сена става трети в Гран при на Великобритания и седми в Канада.

През последните 16 години колата е била съхранявана в честна колекция. Чия собственост е била реликвата не се съобщава. Не е ясна и началната цена, от която ще започнат залозите на търга. Знае се обаче, че болидът е напълно възстановен и в пълна бойна готовност.

Преди около месец, отново на търг, бе продаден шлема на Сена, с който е карал през 1993 година, както и състезателния комбинезон, ползван от бразилеца през 1991 г. За шлема бяха платени £ 74,750 (114 000 долара), а за екипа £ 35,650 (54 000 долара).

Освен колата на Сена на търга ще има и други забележителни автомобили, сред които Porsche 911 Carrera RS 2.7 от 1973 г., който се очаква да излезе на цена около £ 190,000 - £ 210,000.
 

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 12 години )
    Ако А.Сена беше жив щеше да е съвсем различно.А ако не е бил тоя Бриаторе е щял да има една титла повечо но....Велик човек който според мен си го убиха не е случайна катастрофата мое мнение
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Audi.. ( преди 12 години )
    е радвам се че има фенове на Ф1 тук.. успех момчета
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Великият Сена вчера трябваше да навърши 52 години!!! За мен той е N1!!!
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    !!! ( преди 12 години )
    Дали щеше да се развие така кариерата на Шумахер само един Господ го знае...,но със сигурност това са двамата най-велики пилоти.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Audi.. ( преди 12 години )
    Великия А.Сена,дали така щеше да се развие кариерата на М.Шумахер ако беше жив Сена???мнг е жалко да влезеш под някоя статия за Ф1 и да не видиш нито едно мнение или един коментар...иначе за разбиране кой кое било трошка мнг...